Fatih Portakal'a destek çığ gibi büyüyor

Fatih Portakal'a destek çığ gibi büyüyor

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış mitinginde hedef göstermesinden sonra haber spikeri Fatih Portakal'a sosyal medyada başlayan desteğin ardından yazar Şirin Payzın'dan da sahip çıktı.

Erdoğan'ın halka hitap ettiği konuşmasında Fox Tv spikeri Fatih Portakal'ı hedef almasının yankıları sürüyor. Sosyal medyada " Fatih Portakal yalnız değildir" etiketi ile destek verilirken medyada kimi muhalif isimler Portakal'a destek vermeye başladılar. T24 yazarı Şirin Payzın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert sözlerle yüklendiği Fatih Portakal'la ilgili bir yazı kaleme aldı.

 REYTİNGLERE GÖRE HEP ZİRVEDE

Portakal'ın reytinglere göre hep zirvede olduğunun altını çizen Payzın, 'Halkın sıkıntılarını iyi okuyor, gözlemliyor. Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sinirini bozan, bu kadar sertleşmesine neden olan da bu 'sokağın nabzı' meselesi anlaşılan' ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ

ERDOĞAN NEYE KIZMIŞTI

Fatih Portakal'ın Paris'teki sarı yelekliler eylemleri üzerinden yaptığı açıklamaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün, 'Birileri çıkmış portakal mıdır, mandalina mıdır, narenciye midir sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni' sözleri ile yüklenmişti.

BU BİR FATİH PORTAKAL YAZISIDIR

T24 yazarı Şirin Payzın, bugünkü 'Bu bir Fatih Portakal yazısıdır!' başlıklı yazısında tartışmayı kaleme aldı. Payzın, Fatih Portakal'ın hep zirvede olduğunu söyleyerek, 'Neden? Çünkü muhabirlikten yetişmiş, halkın nabzını çok iyi tutan bir televizyon habercisi. Mehmet Ali Birand, Fatih Portakal’ı sahaya süren isim' ifadelerini kullandı.

KIRAATHANELERDE KONUŞULANLARI

'Bugün de insanların dost sohbetlerinde, kıraathanelerde konuştuklarını; evlerdeki çay sohbetlerinin hararetli tartışmalarını hissederek kurguluyor bültenini: Yorum yapıyor, tepki veriyor, kendi fikirlerini anlatıyor' diyen Payzın şöyle devam etti:

Bu yönüyle belki alışıldık haber bülteni kurgusunun ve gazetecilik okullarında okutulan uluslararası standartların, televizyon haberciliğindeki bazı kuralların dışında bir iş yapıyor ama biliyor ki yaptığı yorumlar, verdiği tepkiler ya da tavsiyeler, zaman zaman ettiği isyanlar ve sert çıkışlar, “Hah evladım tam da ben aynısını söyleyecektim” diye karşılık buluyor izleyenlerin de.
O yüzden en koyu Kemalist Neriman Hanım da, çalışarak 3 çocuğunu büyüten başörtülü Reyhan Hanım da, taksi şoförü Alparslan Bey de, çiftçi Kemal Bey de onu izliyor.

HALKIN SIKINTILARINI İYİ OKUYOR

Portakal'ın tüm izleyici grubunda en üst sıralarda olduğunu, geniş bir izleyici yelpazesi olduğunu söyleyen Payzın, 'Demek ki halkın sıkıntılarını iyi okuyor, gözlemliyor. Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sinirini bozan, bu kadar sertleşmesine neden olan da bu 'sokağın nabzı' meselesi anlaşılan. Kendine güvenen, tabanına güvenen, siyasetine güvenen, ürettiği çözümlere inanan, demokrasiye tam anlamıyla sadık bir lider böyle bir çağrı, konuşma yapmayı düşünür mü?' dedi.

CHP ADAYLARI, AYŞEN GURUDA SAĞLIĞI, ALİ KOÇ'TAN AÇIKLAMA GÜNÜN ÖZETLERİ

gunun-ozetleri-009.jpg

İlgili Haberler