FACEBOOK'TA MİLYONLARCA KİŞİ YİNE KANDIRILDI

FACEBOOK'TA MİLYONLARCA KİŞİ YİNE KANDIRILDI

Facebookta artık neredeyse ayda bir kaç kere yaşanan saçmalık bir kez daha yinelendi. Bu sefer kullanılan devlet birimi Başbakanlık Prensipler Daire Başkanlığı oldu.

Facebook duvarında açıklama paylaşarak Facebook'taki gizliliğini koruyacağını düşünenlerin paylaşımları yine tüm Facebook'u sardı.

AMAÇLARI NE

Kullanıcıların profil sayfalarında yapıştırıp paylaştıkları, diğer kullanıcıların da paylaşmayın duvarınıza yapıştırıp paylaşın dedikleri saçma metin şöyle:

YARIN TESLİM TARİHİ


Paylaştığımız her şey, yarın herkese açık olacakmış. Silinmiş veya izinsiz olan mesajlar bile. Sadece bir bitti ve önlem almak her zaman için tercih edilir.. Kanal 13 Facebook'ta gizlilik konusunda konuşmuşlar. (Facebook'u veya Facebook'a fotoğraf, bilgi, mesaj ve gönderiler, hem geçmiş hemde gelecekte kullanmak için facebook izni ile herhangi bir tarafa izin vermem..) Bu ifade ile Facebook 'a, bu profili ve /veya içeriği doğrultusunda bana karşı herhangi bir eylem alabilmesi kesinlikle yasaktır.. 

BİNLERCE KİŞİ PAYLAŞTI

Gizlilik ihlali ve yasası, yasalar tarafından ceza (1_308_1_1_103 308_103 ve Roma tüzüğü...) Not ;Facebook artık kamu taraf.. Tüm üyelerin bu şekilde bir not göndermesi gerekiyor.. İsterseniz bu sürümü kopyalayıp koyun.. Böyle bir ifadeyi en az bir kez yayınla, Teknik olarak fotoğraflar kullanımı ve profil devletle ilgili bilgi içinde.. Paylaş kopyala ama kendi adınız olsun.... Güvenliğiniz için..

BÖYLE SAÇMALIKLAR SIK SIK ÇIKIYOR

T.C. Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün 16.02.2016 tarih ve 69471265-010-06/1955 sayılı Milli Güvenliği tehdit eden örgüt ve yapılarla irtibatlı kamu çalışanları hakkındaki Genelge (2016/4) Resmi Gazetede yayınlanmıştır.


Ayrıca MİT Müsteşarlığı Sosyal Ağ Bildirgesi doğrultusunda, Facebook'un güvenlik açığından ötürü hesabım üzerinde bulunan tüm verilerimin (IP, fotoğraflarım, paylaşımlarım vs.) çarpıtma yolu ve yasa dışı bir şekilde sahte kişilerce kullanılmasından ve doğabilecek tüm zararlardan ilgili, Türk Ceza Kanunu maddeleri gereğince; Facebook sorumludur.

BU HESABIMDAN BAŞKA HESABIM YOKTUR

Bu hesabımdan başka bir hesabım olmadığını bildirir ve gereğinin buna göre yapılmasını tarafınıza arz ederim.


KamuGundemi.com notu: Eşofmanlı hoca misali anlatmadığımız yol kalmadı bu saçmalıklara inanmayın diye ama görüyoruz ki hala çok büyük bir kitle bu safsatalara inanıyor ve hatta medet umuyor. Açıkçası bu kadar safsanız facebook'ta dolandırılmanız an meselesidir.... İnanmayın lütfen böyle saflıklara. Emniyetin bilişim suçları daire başkanlığı zaten bu gibi durumlar için var. Akıllı olun..

İlgili Haberler