Eyaletler projesinin ilk adımı saraya sunuldu

Eyaletler projesinin ilk adımı saraya sunuldu

Abdullah Gül'ün eski danışmanı ve Yeniçağ yazarı Ahmet Takan İçişleri bakanlığı tarafından saraya sunulan yeni iller projesini yazdı.

Referandum öncesi açılan ve destekçisi Devlet bahçeli ile sorun yaratan eyaletlere bölünme konusu Erdoğan'ın "Benden duydun mu sözleri" üzerine rafa kalkmıştı. Ancak uzun süredir konuşulan ve Eyaletlere bölünme porojesinin ilk adımı sayılan 18 ilçenin daha il yapılması yine gündeme geleceğe benziyor

AKP KULİSLERİNDE KONUŞULAN İL MESELESİ

Abdullah Gül'ün eski danışmanlarından, Yeniçağ yazarı Ahmet Takan referandum sonrası AKP kulislerinden izlenimlerini aktardı. Referandum ile kabul edilen 600 Mileltvekilininde bu operasyonun bir gereği olduğu söyleniyor.

Takan, İçişleri Bakanlığı'nın mevcut il sayısının 81'den 101'e çıkarılması için hazırladığı taslağın Erdoğan'a sunulduğunu iddia etti. Takan, idari yapıdaki değişikliklerin daraltılmış bölge seçim modelinin hazırlıkları olarak yorumlanabileceğini belirtti.  

TAKAN YAZISININ BİR BÖLÜMÜNDE KONUYA ŞÖYLE DEĞİNİYOR

AKP kulislerine yansıyan bilgilere göre, İçişleri Bakanlığı mevcut il sayımızın arttırılması için yaptığı çalışmayı saraya sunmuş. Taslakta il sayımızın 81'den 101'e çıkarılması önerilmiş. Ancak, R.Erdoğan bunu 99'a düşürmüş. Bu düşüş ile ilgili anlatılan gerekçeye inancım gereği girmeyeceğim!.. 
Adlandırılan yeni illere de değinmeyeceğim. Ancak, İzmir, Ankara, Manisa ve bazı Güneydoğu illerimizden yeni iller çıkarılmasının planlandığını ifade edebilirim. Federasyon alt yapısının yeni taşları da... Daraltılmış bölge seçim modelinin hazırlıkları diye de yorumlanabilir. 

GECEYARISI TORBALARA HAZIR OLALIM

Muhalefetin, Meclis'e gece yarıları gelecek torbalara çok dikkatli bakması gerekiyor. Her ne kadar 2019 işaretleri çakılsa da baskın seçim hâlâ masada. Maçın ikinci yarısı başlamak üzere!...

100x50.pngtwitter-100x-50-001.jpg

 

İlgili Haberler