ERDOĞAN'IN "SALDIRGAN YPG'Lİ" SUÇLAMASINA ABD'DEN YANIT

ERDOĞAN'IN "SALDIRGAN YPG'Lİ" SUÇLAMASINA ABD'DEN YANIT

Erdoğan ve Davutoğlu'nun Ankara patlamasında YPG'nin parmağı olduğu konusunun resmen tespit edildiğini açıklaması ve ardından ABD'yi açık açık bu terör örgütü ile işbirliği yapmakla suçlamasına yanıt böyle geldi.

28 kişinin hayatını kaybettiği, 61 kişinin de yaralandığı saldırının ardından Türkiye'ye başsağlığı dileyen Beyaz Saray, saldırının faillerini henüz belirleyemediklerini ifade etti. Cumhuriyet'in haberine göre, Erdoğan ve Davutoğlu'nun Ankara patlamasında YPG'nin parmağı olduğu konusunun resmen tespit edildiğini açıklaması ve ardından ABD'yi açık açık bu terör örgütü ile işbirliği yapmakla suçlamasına yanıt böyle geldi.

SALDIRI FALİNİN YPG'Lİ OLMASI KONUSU AÇIK BİR KONU

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de Ankara saldırısının failinin şu an için "açık bir soru" olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AKP hükümeti saldırıdan ‘PKK, YPG ve PYD'nin sorumlu olduğunu savunmuş ancak PYD Eş Başkanı Salih Müslim iddiaları yalanlamıştı.

ABD'Yİ İSİM VERMEDEN SUÇLAMIŞTI

Erdoğan ve Davutoğlu, saldırıyı YPG'nin gerçekleştirdiğini "açık" olduğunu iddia ederek, YPG'yi "terörist örgüt" olarak görmediğini açıklayan ABD'ye isim vermeden çağrı yapmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı