Erdoğan'ın Kızlı-Erkekli Talimatının Sonucu Bu Oldu

Erdoğan'ın Kızlı-Erkekli Talimatının Sonucu Bu Oldu

ERDOĞAN'IN VERDİĞİ TALİMATIN SONUCU BU OLDU
 
Başbakan Erdoğan’ın, Türkiye’nin İran ve Suudi Arabistan’daki gibi katı şeriata doğru sürüklenmeye başladığını gösteren “Üniversite öğrencisi genç kız, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor. Bunun bir şekilde denetimi yapılacak” sözlerinin ardından toplumu birbirine düşürecek tehlikeli yobaz bir girişim gündeme geldi. İstanbul Üsküdar’da bir apartmanda “kızlı erkekli" yaşam yasaklandı, yaşayanların polise jurnallenmesi çağrısı yapıldı.
 
Radikal Gazetesi’nden Serkan Ocak’ın haberine göre; Üsküdar’daki bir üniversite öğrencisinin apartman kapısına asılan yazıda “Apartmanda bazı insanlar kız erkek beraber kalıyorlar. Böyle şeyler binaya ve apartmana uygun değildir. Böyle insanları gördüğünüzde polise ihbar edin. Apartman olarak mal sahiplerinin gerektiğinde imza toplayarak gereği sonuna kadar yapılacaktır” ifadeleri yer aldı.

KAPIYA YAZI ASTILAR
 
Söz konusu apartmandaki bir dairede kaldığını söyleyen İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji 1. sınıf öğrencisi erkek, evde kendisi gibi üniversiteli bir kız arkadaşıyla kaldığnı söyledi.
 
Yaklaşık bir yıldır yaşadığı apartmanda dün sabah dış kapı girişinde söz konusu yazıyla karşılaştığını anlatan genç, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının ardından böyle bir yazıyla karşılaşmasının kendisini ve evindeki diğer arkadaşını tedirgin ettiğini söyledi.
 


BAŞBAKAN AÇIKLAMA YAPTI ERTESİ GÜN BU YAZI ASILDI

 
Genç “Bugüne kadar büyük bir sorun yaşamadık. Bir yıldır bu apartmanda kalıyoruz. Eve erkek arkadaşlar da gelip gidiyor. Birlikte yemek yiyoruz. Dışarıda da buluşuyoruz. Biz öğrenciyiz bu gayet normal. Başbakan bir açıklama yaptı ertesi gün böyle bir yazı bulduk kapıda. Dün gece yapıştırılmış. Tedirgin oldum. Ev aramaya başladım. Yazının direkt hedefi benim. Bana gözdağı vermek için yazılmış bir yazı. Sonuçta ortada bir suç yok. İspatlayabilecekleri bir suç yok. Evdeki olan bir erkeğin ağabeyim, kardeşim ya da erkek arkadaşım olup olmadığını bilemezler” dedi.
 
Daha önce 2 yıl yurtta kaldığını üniversite öğrencisi şöyle devam etti:
 
“Mimar Sinan’da arkeoloji okudum. 2 yıl yurtta kaldım. Sonra erkek yurduna çevirdiler. Çemberlitaş’ta da bir yurtta kaldım. Ancak odalar 8 kişiydi. Çok kalabalıktı. Çalışmak zorundaydım geç geldiğimde sorun oluyordu. Daha zor olacağını bilsem de eve çıktım. Yurttan arkadaşımla birlikte.”