Erdoğan'ın 10 Dakikalık Konuşması Bir Ev Parası

Erdoğan'ın 10 Dakikalık Konuşması Bir Ev Parası

,

ERDOĞAN'IN İZMİR HAYALETİ OLMASININ DAKİKASI 10 BİN TL 

İzmir’de yaptırdığı hologramlı görüntüyle dünyada ses getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, siyaset dünyasına yeni boyut kazandırdı. Dakikası 10 bin liradan başlayıp 20 bin liraya kadar çıkabilen, hologramlı görüntü için birçok siyasetçiler harekete geçti. Hürriyet'in haberine göre, hologram denilen bir teknikle gidemediği aday tanıtım toplantısında 2.5 metre boyutunda 3 boyutlu konuşma yapan Erdoğan, bunun için dakikada yaklaşık 10 BİN TL harcadı. Hologram tekniği kullanarak yaklaşık 10 dakika konuşan Erdoğan'a bu gösteri yaklaşık 50 BİN Euro'ya mal olmuş. Yani ortalama bir ev parasına. Erdoğan'ın bu gösterisi dünya'da da yankı uyandırmıştı. Amerikan medyası "hayalet başbakan" şeklinde manşet atmıştı.


DALGA GEÇİLEN VİDEO TIKLANMA REKORLARI KIRMIŞTI

Erdoğan'ın yaptığı hologramlı konuşmayı "ti" ye alan bir de video yapılmıştı. Sitemizde de yayınlanan bu video kısa sürede tıklanma rekorları kırmış, Sosyal Medya da ise büyük yankı bulmuştu. Çeşitli sinema filmlerinden parçalr ile montajlanan Başbakan Erdoğan'ın konuşması videoda haylet avcılarının Erdoğan'ı ünlü hayalet kutusuna kapatması ile son buluyor. O haberimiz için TIKLAYINIZ

HAVASI DA PARASI DA MÜTHİŞ
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen günlerde İzmir’de yaptığı hologramlı konuşma, hem Türkiye hem de yurtdışındaki basının gündemine oturdu. Hologram teknolojisine sahip özel projektörlerle hazırlanan bu konuşmanın bir dakikası ise 10 bin liradan başlayıp 20 bin TL’ya kadar çıkıyor. Başbakan’ın hologramlı konuşması Danimarka merkezli bir şirket olan ‘Poly Vision’ın Türkiye temsilcisi tarafından hazırlandı. Erdoğan’ın salona 2.5 metre boyunda bir hologram görüntüsü yansıtılırken, bu görüntü için özel stüdyo ve özel yazılımlar kullanıldı.



HOLOGRAM NASIL ÇALIŞIYOR?
 Sistemin ana unusurlarında özel bir projektör, holografik ekran, yazılım ve özel stüdyoda hazırlanan çekimler bulunuyor. 
 Konuşmayı yapacak kişinin ‘green box’ yani yeşil bir fon önünde çekimi yapılıyor.
 Çekim yapıldıktan sonra, holografik görüntü yaratabilmek için özel yazılımlarla söz konusu video kaydı hazırlanıyor. 
 Bu görüntü ise özel bir projektör ile holografik ekran kullanılarak yansıtılıyor. 
 Böylece hologramlı bir video oluşturuluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı