Erdoğan'dan Tweitter'e ' Karikatür ' hamlesi

Erdoğan'dan Tweitter'e ' Karikatür ' hamlesi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisinin çok sayıda karikatürünü çizen dünyaca ünlü sanatçı Brezilyalı Carlos Latuff'un çok sayıda eserine ilişkin mahkeme kararı aldırtıp Twitter üzerinden kaldırtma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı olduğu ilk günlerde  " Çok farklı bir cumhurbaşkanıyım" açıklaması yapan Erdoğan farklılığını bir konuda daha gözterdi. 

ÖZAL ORJİNALLERİNİ TOPLAYIP SERGİ AÇIYORDU

Başta Özal olmak üzere geçmiş cumhurbaşkanlarının hoş görü ile karşıladığı mizahi eleştirilere bile tahammül göstermediği ortaya çıktı. Hakkında çizilen siyasi içerikli karikatürlere karşı mahkeme kararları aldırtan Erdoğan bunların internet ortamından silinmesi içinde uğraşıyor.

DÜNYANIN EN ÜNLÜSÜ

Brezilyalı politik karikatürist Carlos Latuff, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar için Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın avukatlarının Twitter'a erişim engeli talebinde bulunduğunu açıkladı.

TWITTER'DAN DUYURDU

Hükümeti eleştiren karikatürleriyle tanınan Brezilyalı ünlü karikatürist Carlos Latuff, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebiyle çıkarılan erişim engeli kararını Twitter hesabından paylaştı.

 

670x335-001.jpg

"ERDOĞAN' NEDEN KORKUYOR

​"Erdoğan'ın avukatları içinde 11 karikatürümün yer aldığı 80 içeriğin internetten kaldırılması için Twitter'a yasal baskı yapıyor" diyen Latuff, paylaşımında kararın demokrasiye aykırı ve 'düpedüz bir sansür girişimi' olduğunu ifade ederek, "Erdoğan'ın korkusu nedir?" diye sordu.

255.jpg

İlgili Haberler