Erdoğan'dan "Palalı" Yorumu!

Erdoğan'dan "Palalı" Yorumu!

Recep Tayyip Erdoğan dün Bingöl'de gerçekleştirdiği konuşmada palalı saldırıya değindi fakat bu saldırıyı gerçekleştiren esnafı eleştirmek yerine, üniversite gençliğini hedef aldı. Başbakan Erdoğan üniversite gençliğine bağladığı şiddetten söz ederek, üni

Başbakan Erdoğan palayla saldırmayı eleştirdi ancak, saldırganla ilgili herhangi bir yorumda bulunmazken, üniversite öğrencilerini hedef aldı.

“Olayı şiddete taşımayacaksın; şiddete taşıdığın anda şiddeti görürsün. Molotof kokteyliyle palayla şunla bunla dolaşan bir gençlik biz arzu etmiyoruz” ifadelerini kullanarak palalı eylemi üniversite öğrencilerine mal etti ve öğrencilerin şiddet eylemi içinde olduğunu iddia ederek polisin uyguladığı şiddeti de meşru göstermeye çalıştı.

ÜNİVERSİTELERE POLİS GÜVENLİĞİ 
Başbakan Erdoğan bununla da yetinmeyerek, “Şiddetin karşılığı şiddettir bunu herkes böyle görecek. Ve onun için de üniversitelerde artık güvenlik gücü olarak çok kısa zamanda özel güvenlik değil, devletin kendi güvenlik güçlerini üniversitelerimize yerleştireceğiz.” dedi.
 
Erdoğan daha önce de üniversitelere polis güvenliği düşündüğünü açıklamıştı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da “Hükümetimizin öyle bir niyeti var. Hem üniversitelerle ilgili. Biliyorsunuz son dönemde az katılımlı da olsa üniversitelerimizde bazı öğrenci olayları oldu. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Birilerinin üniversite hayatını böyle karıştırmasına meydan vermeyeceğiz” ifadeleriyle çalışmanın nedenini açıkça ortaya koymuştu. O dönem futboldaki şiddet olayları üzerine bu fikri gündeme getirdiğinde büyük tepkiyle karşılaşan Erdoğan, bu kez bir esnafın eline palayı alıp gençlere saldırmasına değinmeksizin palayla saldıranı üniversite gençliği olarak lanse etti ve üniversitelerin şiddete bulaştığı imasında bulunarak çalışmaları yeniden gündemine aldığını ifade etmiş oldu.

Fotoğraf: bilecikhaber.com.tr