ERDOĞAN'DAN "FETÖCÜLER İLE BAŞBAŞA GÖRÜŞTÜM" İTİRAFI

ERDOĞAN'DAN "FETÖCÜLER İLE BAŞBAŞA GÖRÜŞTÜM" İTİRAFI

Daha önce "FETÖ" ile ilgili "Beni kandırdılar" şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir itiraf daha geldi.

 

Yargıda Birlik Derneği üyelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ ile ilgili itirafçı olanların doğru konuşmadıklarını belirterek tehlikeye dikkat çekti. 

İŞBİRLİĞİ İTİRAFI DAHA

Erdoğan'ın bu sözleri FETÖ Mensupları ile geçmişte başbaşa görüşecek kadar içli dışlı olduğunu, hem de aynı kişilerin hala "İtirafçılık " adı altında yalan söylediklerinin itirafı olmuş oldu. Erdoğan  17-25 Aralıktan sonra yıllarca işbirliği yaptığı bu örgütün kendisini kandırdığınıda itiraf etmişti.

BAŞBAŞA GÖRÜŞMÜŞ

Erdoğan "Çünkü bunların bir kısmı ile benim başbaşa görüşmelerim olmuştur Başbakanlığım zamanında. Şimdi itirafçı olarak söyledikleri ile Başbakan olduğum zaman bana söylediklerine baktığım zaman tamamen aykırı ifadeler" dedi.

17-25 ARALIK

Erdoğan, 17-25 Aralık darbe girişiminin, yargıyı ele geçirmeye çalışan örgütün kendini inkar edilemez bir şekilde açığa çıkarmasının adı olduğunu belirtti. "Yasama, yürütme, yargı erkleri arasındaki ilişkilerin demokratik bir anlayışla yeniden belirlenmesi Türkiye için kayıp değil, büyük bir kazançtır" açıklamasında bulunan Erdoğan, devlet içinde bir patinaj olduğuna da dikkat çekti. Erdoğan "Bu patinajın ortadan kaldırılması gerekiyor. Çiftbaşlılık işte bunu getiriyordu. Muhalefet partilerimizden MHP’nin bu gerçeği görmesi sayesinde anayasada yeni sisteme uygun değişikliklerin yapılabilme yolu açılmıştır" diye konuştu.

TUZAKLARI GÖRMEKTE GEÇ KALDIĞIMIZI GÖRÜYORUM


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıda yaşanan bazı tuzakların fark edilmekte geç kalındığını bildirdi. Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:" Milletimize ve şahsıma kurulan bazı tuzakları fark etmekte zaman zaman geç kaldığımızı görüyorum. 

Yargıda yaşanan sıkıntılarda bunlar arasındadır. Bu sıkıntı tek taraflı ve sadece bir dönemle sınırlı değildir. Yargıyı milletin değil, belli bir örgütün emrine sokmaya çalışanlar varken, diğer tarafında da yine yargı üzerinden meşru siyasal kurumları alt etmeye çalışan bir başka vesayetçi anlayış mevcuttu. 

HUKUK ADINA UTANDIK

367 garabetinden kapatma davasına kadar öyle olmadık yöntemlerle karşımıza çıkıldı ki inanın bana hukuk adına biz utandık. işte bu sorunlu dönemde FETÖ denilen şer örgütü diğer kurumlarımızla birlikte özel önem verdiği yargının içine sızmaya başlamıştır. 40 yıllık tabi bu işin geçmişi var. 

İNSANLARI KATAGORİZE ETMEDİK

Biz hayatımızın hiç bir döneminde insanları peşin hükümle kategorize etmedik. Buna göre davranmadık. Türkiye'nin darbecilerle cuntacılarla vesayet odaklarıyla mücadelesi adına yargıya verdiğimiz desteği bu örgüt kendi militanlarına yol açmak için kullanmıştır. Bu durum sadece kadroların istilasına yol açmadı, aynı zamanda darbecilerle , cuntacılarla vesayet odaklarıyla yaptığımızı mücadeleye de çok büyük zararlar vermiştir." 

GÜLEN'İ BÖYLE DAVET ETMİŞTİ

İlgili Haberler