ERDOĞAN'DAN BANKALARA FIRÇA; DERTLERİ NE ?

ERDOĞAN'DAN BANKALARA FIRÇA; DERTLERİ NE ?

Ben dertliyim derdim var, bu ülkede yatırım olması lazım bizim başka şansımız yok. En zor şartlarda yatırım yapılırsa bu ülke çökertilemez. Eğer zor şartlarda yatırımlar durursa ülke durur Allah muhafaza" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN'de yayınlanan DEİK Genel Kurulu konuşmasında yine faiz ve dolar çağrısı yaptı. faiz uygulamaları yüzünden bankaları sert bir dille eleştiren Erdoğani vatandaşlara yine "Doları bozdurun" çağrısı yaptı. İşte ayrıntılar

EKONOMİ KURMAYLARI TOPLANTIDAYDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun 2016 Yılı Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Toplantıya Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek  Kalkınma Bakanı Lütfi ElvanÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ve DEİK Başkanı Ömer Cihat Vardan da katıldı.

BANKALARA SERT ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan DEİK Genel Kurulu'nda faiz ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan: Kamu bankaları dahil faizin düşmesi lazım. Niye? Girişimcinin önünü açmak için faizin düşmesi lazım. 

Dertleri ne? Kuzey Suriye'de yeni bir devlet kurmak. Biz böyle bir devletin kurulmasına müsaade etmeyeceğiz bu böyle biline. Ulusal hesap sistemi revize edildi. Kişi başına düşen milli gelirimizi 12 bin 500 dolar revize edilmiştir. Büyüme oranımızı yüzde 5.9 olarak düzeltilmiştir.

SÖZLEŞMEYE "BÖCEK GİBİ" DEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde yaşanan dalgalanmara karşı şunları söyledi:

"Son günlerde kurda yaşanan dalgalanmaya  karşı tıpkı 15 Temmuz'da milletimizin yaptığı gibi daha önceki saldırılar da bizimaldığımız tedbirler gibi kararlı ve sabırlı bir duruş sergilemeliyiz. Bu sebeple ben yatırım yapın diyorum. Türk lirasına geçin diyorum. Üretin, ihraç edin, istihdam sağlayın diyorum. Çünkü bize zerk edilen zehrin panzehiri budur. Onun için sürekli faizin düşürülmesinden bahsediyorum.

ÖNÜNE NE KONURSA İMZA EDİYORSUN

Faizin düşmesi lazım. Kamu bankaları dahil faizin düşmesi lazım. Girişimcinin önünü açmamız için faizin düşmesi lazım. Faiz oranları gayetyüksek 15,16.17'ye kadar çıkıyor. Hepiniz feryat ediyor musunuz?

Hepiniz de feryat ediyor musunuz, böcek gibi sözleşme... Sözleşmeyi okuyamıyorsun bile. Önüne ne konursa karınca misali hemen imzayı atıyorsun.

Arkadaşlar, böyle tezgah olmaz. Bunu Cumhurbaşkanı söyleyince de rahatsız oluyorsun.

Neden rahatsız oluyorsun. Ben dertliyim derdim var, bu ülkede yatırım olması lazım bizim başka şansımız yok. En zor şartlarda yatırım yapılırsa bu ülke çökertilemez. Eğer zor şartlarda yatırımlar durursa ülke durur Allah muhafaza" dedi. 

YATIRIMI ERTELEYENLER EKONOMİYE SALDIRANLARLA AYNI SAFTALAR

Türk Lirası'na geçme çağrısını yenileyen Erdoğan, "Bu kritik dönemde yatırımlarını, projelerini erteleyen herkese benim nazarımda ekonomimize saldıranlar ile aynı saftadır. Bunun altını çiziyorum. Hükümetimiz iş dünyamıza pek çok ilave destek verdi vermeye de davam edecek. Bunun karşılığında iş dünyamızdan beklentimiz piyasayı hareketlendirmesidir. Bu nedenle milli seferberlik diyorum. 

Eline silah al sokağa çık demiyorum. İşte milli seferberlik bu. Sınırlarımızın içinde ve dışında terör örgütleri ile nasıl can hıraş bir mücadele içindeysek ekonomimize yönelen saldırılar karşısında da aynı kararlılığı göstermek mecburiyetindeyiz. 

DÖVİN SPEKİLASYONU İLE EKONOMİYE YÖN VERMEK İSTİYORLAR

Ekonomimize döviz üzerinden bir saldırı başlayınca Türk Lirası'na geçme çağrısı yaptım. 1994 krizinden beri yaşadığımız bir hakikat var. Birileri döviz spekülasyonu ile ekonomimize yön vermeye çalışıyor. Gerisinde hiçbir rasyonel ekonomik sebep yok. Amaç siyasi operasyonlara zemin hazırlamaktır. 

897_7.jpg

YERLİ PARAYA GEÇECEĞİZ

Aynısını komşu ülkelerde de yapıyorlar. İşte Rusya, Çin, Azerbaycan buralarda da yapıyorlar. Ama bu oyunları biz bozacağız. Yerli paraya geçmek suretiyle kur baskısını inşallah bu ihracatta, ithalatta üzerimizden sikkeleyip atacağız. Defalarca bu tuzağa çekilmek istendik. Bu kumpasların hepsine karşı gerekli tedbirleri alıp oyunları bozduk" diye konuştu.

twitter-009.jpg

face-begen.png