Erdoğan'a karşı ittifak trafiğinde baş döndüren gelişme

Erdoğan'a karşı ittifak trafiğinde baş döndüren gelişme

Erken Seçim kararı sonrası en çok konuşulan "Hayır" blokunun CHP,İYİ Parti,Saadet Partisi ve Demokrat Parti arasında, nasıl bir ittifak organizasyonuna ilişkin siyasi trafik büyük bir hız kazandı.

AKP ve MHP'nin ittifak kararı ve meclis düzenlemeleri öncesinden aldıkları konuşulan baskın "erken seçim " kararı sonrası siyaset arenasınada ittifak trafikleri büyük hız kazandı. 

HAYIR BLOKU CANLANDIRILACAK

Son yapılan Cumhurbaşkanı referandumunda Erdoğan'a karşı çıkan tartışmalı muhalif oylların nasıl bir ittifak sonucu % 60'larda buluşabileceği konuşuluyor. İktidar kanadı eksiklerini kapatmak için Saadet partisi ile gizli iletişim planları yaparken, muhalefet cephesi ise "HAYIR " ittifakı organizasyonu için büyük bir çalışma içerisinde. 

MUHALEFET CEPHESİ İTTİFAKI

Sızan bilgilerde, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ile DYP'nin devamı olan DP'nin ittifakına kesin gözü ile bakılıyor. Öte yandan muhalefet ikna edilebilirse Abdullah Gül'ün adaylığını 2. turda blok olarak destekleme kararı alabilir yorumlarıda ileri sürülen iddialar arasında.

İYİ PARTİ'DEN İTTİFAK SİNYALİ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) partisinin erken seçime girmesini engellemesi durumunda "DP ve Saadet ile birlikte gireceğiz muhtemelen…” dedi. Kongrelerin yapıldığını belirten Özdağ, "“Yasaların gereklerini yerine getirmiş durumdayız. İYİ Parti seçime mutlaka girer" dedi.

KARAMOLLAOĞLU: İTTİFAK SEÇİM KARARINDAN SONRA ORTAYA ÇIKAR

Erken seçim ile ilgili dün gazetecilerin sorularını yanıtlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ittifak iddialarına ilişkin "Biz ittifak görüşmelerine falan başlamadık, onu söyleyelim. İttifak ancak seçim sath-ı mailine girdikten, seçim kararı alındıktan sonra bizim yapacağımız temaslarla ortaya çıkar. Şu anda bu kesinleşmedi. Ben zaten önümüzdeki haftalar içerisinde Kılıçdaroğlu’nu kongreden sonra yeniden seçildi, bir rahatsızlık geçirdi, telefonla ‘geçmiş olsun’ demiştim ama bir gitmemiz gerekir. Aynı zamanda Sayın Akşener de son kongresini yaptı. Ondan dolayı da bir tebrik için gideceğim. Bu konularda belki o zaman gündeme gelebilir ama biz şu anda ülkenin problemleriyle ilgilenmeyi daha uygun ve doğru buluyoruz" demişti.

AKPVE MHP  ERKEN SEÇİMİ AYLAR ÖNCEDEN PLANLAMIŞ

İlgili Haberler