Erdoğan hakkında çok konuşulacak YSK iddiası

Erdoğan hakkında çok konuşulacak YSK iddiası

Yapılan son anketlerde büyük düşüşler yaşayan AKP ve Erdoğan'ın 2019 seçimleri için görev süresi dolan YSK Başkanı ve 10 üyesinin yerine atayacak isimler ile ilgili planlar yaptığı öne sürüldü

Başkanlık referandumunda büyük tartışmalara neden olan mühürsüz oyların geçerli kabul edilmesi sonucu Erdoğan'ın çok az bir farkla kazanması ardından, YSK hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

ERDOĞAN'IN YSK PLANI

2019 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve diğer seçimler ile ilgili AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görev süresi dolan üyelerin yerine çok güvendiği isimleri atayacağı iddia edildi. İddiada YSK'nın başına kimin getirileceğide var.

BÜYÜK ELEŞTİRİ ALAN BAŞKANIN GÖREV SÜRESİ DOLUYOR

Yüksek Seçim Kurulu başkanının görev süresi 2018 başında sona eriyor. AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın güvendiği bir ismin YSK'nin başına geçirileceği kulislerde konuşuluyor.

Referandum sonrasında aldığı "mühürsüz oy" kararı halen tartışılan Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) başkanı dahil 11 üyesinden altısının görev süresi 2018 başında sona eriyor.

ESKİ ADALET BAKANLIĞI MÜSTEŞARI

İddiaya göre eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, YSK başkanlığına seçilebilmesi için Yargıtay’a üye yapıldı.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk bugünkü yazısında, YSK’de mevzuat gereği yaşanacak gelişmeleri derledi.

Buna göre, 11 yüksek mahkeme üyesinden aralarında YSK Başkanı Sadi Güven’in de bulunduğu altısının görev süresi gelecek yılın başında dolacak.

KİMLERİN GÖREV SÜRESİ DOLUYOR

Süresi dolan diğer üyeler Faruk Kaymak ve Nilgün Hacımahmutoğlu ile Danıştay kontenjanından gelen İlhan Hanağası, Zeki Yiğit ve Nakiddin Buğday.

YSK’nin altısı Yargıtay, beşi Danıştay üyelerinden seçiliyor. Boşalan kontenjanların niteliği gereği Yargıtay’dan ve Danıştay’dan üçer üye seçilecek.

Saygı Öztük, geçen hafta Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı’ndan alınarak Yargıtay üyesi yapılan Kenan İpek’in YSK üyeliği, sonrasında da YSK Başkanlığı için adının geçtiğini yazdı.

İŞTE ÖZTÜRK'ÜN İDDİALARI

“Kenan İpek, özellikle Yargıtay’a gönderildi. Çünkü, YSK Başkanı Sadi Güven’in yerine cumhurbaşkanının çok güvendiği birisinin atanması gerekiyor. Bu da Kenan İpek’tir deniliyor.”

0-011.jpg

İlgili Haberler