Ehliyet değiştirme başvurusu yapacaklara önemli açıklama

Ehliyet değiştirme başvurusu yapacaklara önemli açıklama

1 Ocak'tan itibaren ehliyet değiştirme mecburiyetinin devlet kurumlarında büyük bir izdihama neden olması konuya ilişkin yeni açıklama yapılmasına neden oldu.

 

Türkiye’de bulunan milyonlarca ehliyet sahibini ilgilendiren haberde ehliyetlerin yenilenmesi gereken tarih ve bu işlemin nasıl yapılacağı açıklandı.

RANDEVU SİSTEMİ GETİRİLDİ
 
1 Ocak 2016 tarihinde yapılan resmi açıklama sonrasında yürürlüğe giren yönetmelik gereğince, ehliyet sahipleri daha önce aldıkları sürücü ehliyetlerini 2020 yılına kadar yenilemek zorunda. Ehliyet yenilemek isteyen vatandaşların randevu sistemi ile ehliyetlerini alabilecekleri duyuruluyor ancak yaşanan yoğunluk nedeni ile yakın bir tarihe randevu alınamıyor.   
İNTERNET SİTESİNDEN RANDEVU

Ehliyetini yenilemek isteyen vatandaşların Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait internet adresinden ilgili bölüme girerek randevu alması gerekiyor. Ancak yaşanan yoğunluğun özellikle büyük illerde daha fazla olması sebebi ile yığılma meydana gediğinden randevu tarihleri en erken 2 ile 6 ay sonrasına verilebiliyor.    

EN ERKEN 2 AY
 
Özellikle İstanbul ve İzmir gibi kalabalık şehirlerde en erken randevu tarihi 2 ay sonrasına verilirken; Ankara, Bursa, Diyarbakır gibi bazı illerde bu süre, 4 ile 6 aya kadar çıkabiliyor. Randevu alındıktan sonra gerekli işlemlerin yapılmasının ardından, yeni ehliyetin hazırlanması için de uzun süre bekleniyor. 

KIRIK VE YIPRANMIŞ EHLİYETLER

Ehliyetlerin değiştirmek isteyen vatandaşlar özellikle kırık ve yıpranmış ehliyetlerinden kurtulmak istiyor. Çünkü bu ehliyetler trafik kontrollerinde mağdur olmalarına neden oluyor.

İlgili Haberler