EGE'DE RUS GEMİSİNDEN TÜRK GEMİSİNE ATEŞ AÇILDI

EGE'DE RUS GEMİSİNDEN TÜRK GEMİSİNE ATEŞ AÇILDI

Rus savaş gemisi çarpışmamak için Ege'de Türk teknesine uyarı ateşi açtı

RUSYA'ya ait bir gemi ile bir Türk teknesinin Ege Denizi'nde çarpışma noktasına geldiği belirtildi. Son haberlere göre, Rusya Savunma Bakanlığı olayla ilgili flaş açıklama yaptı.

Dünya Rusya ile Türkiye arasında yaşanan diplomatik ve ekonomik krize odaklanmışken son dakika bir gelişme yaşandı. Ege Denizi'nde Rusya'ya ait bir gemi ile Türk balıkçı teknesinin çarpışma noktasına geldiğini bildirildi. 

"UYARILARA YANIT VERMEDİ, ATEŞ AÇTIK"

Ege'nin kuzeyindeki Yunan adası Limni'nin 22 kilometre açığında meydana gelen olayda, Rus gemisinin bir kilometre uzakta bir Türk gemisinin yaklaştığını fark ettiği belirtildi. Savunma Bakanlığı, geminin radyo bağlantısına ve fişekle uyarılara yanıt vermediğini öne sürdü.

İki gemi arasındaki mesafenin 600 metreye indiği sırada, çarpışmanın engellenmesi için Rus askeri gemisinin karşı tarafı etkilemeyecek şekilde uyarı ateşi açtığı kaydedildi.

"İLETİŞİME GEÇMEDİ, SEFERİNE DEVAM ETTİ"

Türk balıkçı gemisinin uyarı ateşinin ardından, mesafenin 540 metreye indiği esnada yön değiştirdiği ve Rus mürettebatla iletişime geçmemeyi sürdürerek seferine devam ettiği belirtildi.

Olay Sonrası Türk Donanmasına ait savaş gemilerinin Aksaz deniz üssünden olayın olduğu bölgeye doğru hareket ettiği bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Askeri Ateşesi'nin olayla ilgili  Rus Dışişleri Bakanlığı'na Çağrıldı bildirildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı