Dolar Güne Nasıl başlayacak

Dolar Güne Nasıl başlayacak

Dolar Türk lirası paritesinde bir süredir devam eden olumlu gelişmeler ABD Merkez bankası başkanının yapacağı konuşma öncesi tersine döndü. İşte Doların karşısında yine düşüşe geçen TL'nin günlük tahmini.

Türk Lirasında bir süredir gerçekleşen değerlenme yine tersine döndü. Piyasalarda moral etkisi yapan ve enflasyonun düşme eğilimi sinyalleri verdiği günlerde Dolar neden yön değiştirdi. Uzmanların ortak görüşü neden yine ABD Merkez Bankası Fed. Öte yandan ABD Başkanı Trup'ın dış politikada sürdürdüğü bol sürprizli politikaların doğal sonucu küresel piyasalarda yaşanan gerilimlerin etkisinin de rol aldığı yapılan yorumlar arasında.

TOPLANTI TUTANAKLARI

ABD Merkez Bankası(Fed) FOMC toplantı tutanakları öncesinde Dolar/TL yeni güne 5,73 seviyesinde yatay başladı. Sözcü'nün haberine göre, Dolar/TL saat 08:18’de 5.7306/5.7380’den işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

GECELİK FAİZ

BIST gecelik repo faiz oranı yüzde 19,23 olarak gerçekleşti.

Bankacılar bu haftanın en önemli gündem maddesinin ise ABD Merkez Bankası olacağını düşünüyorlar. ABD tahvil getirilerindeki sert düşüş ve ters verim eğrisi sonrası Powell’ın Jackson Hole konuşmasında verebileceği politika mesajları küresel piyasalarda yön belirleyici olarak izlenecek. Piyasa bu konuşmadan Fed faiz indirimi tahminlerini de güncellemesine neden olabilecek.