DOLAR EKONOMİYİ ZORLUYOR

DOLAR EKONOMİYİ ZORLUYOR

Tankların Silopi'ye sevkiyatı ve başkanlık tartışmaları Trump'hun farkı kapatmasına rağmen Doları yükseltti

KREDİ FAİZLERİNDE 50 BAZ NEDEN HEYECAN YARATMADI

Türk ekonomisinde çalkantılar sürüyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın bankaları tehdit ederek 5 baz kredi faizlerinde indirim yaptırtması ancak kredilerde banka komisyon ve masrafları ile ilgili bir açıklama yapılmaması yüzünden piyasalarda büyük bir heyecan yaratmadı. Dolar yine bildiğini okuyarak zirvelerde gezmeye devam ediyor. Sınıra tank sevkiyatınında etkisi ile 2.11 düzeyine yerleşen Dolar, 6 gün kalan ABD Başkanlık seçimlerini bekliyor gibi görünüyor.

GÜNE 3.12 SINIRINDA GİRDİ

Başkanlık tartışmaları, ABD'den faiz artış beklentileriyle geçen hafta 3.1273 lira ile tarihi rekor düzeye tırmanan dolar, TSK'nın Irak sınırına tank sevkiyatıyla artan jeopolitik risklere bağlı olarak yeni güne de 3.12 lira sınırında başladı.

FED'İN BU GÜNKÜ TOPLANTISI BEKLENİYOR

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün TSİ 21:00'de açıklanacak kararlarından faizlerin değiştirilmeyeceği, buna karşılık Aralık toplantısında faiz artırımı yapılabileceğine ilişkin işaretlerin çıkması bekleniyor.

FAİZ DÜŞMESİ BEKLENİRKEN BANKALARIN KREDİ MALİYETLERİ YÜKSELİYOR

Buna karşılık, ABD seçimlerinde yarışan Donald Trump ve Hillary Clinton arasındaki farkın 1-2 puana kadar daraldığına ilişkin anket sonuçları da, faiz konusunda tereddütler oluşturuyor. ABD seçimlerinden "beklenmedik" bir sonuç çıkması durumunda, Fed'in faiz artırmayı erteleyebileceği öngörülüyor.

Tankların Silopi'ye doğru hareket etmesinin ardından dün akşam saatlerinde 3.12 liranın üzerine çıkan dolar, sabah saatlerinde 3.1180 - 3.1205 bandından hareket ediyor. Avrupa para birimi ise 3.45 liranın üzerinde işlem görüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı