Divan Otel'e Dayanışma ve Cesaret ödülü

Divan Otel'e Dayanışma ve Cesaret ödülü

DİVAN'A GEZİ ÖDÜLÜ
 
Divan Otel'e "Gezi protestolarındaki cesareti" için ödül...

SİVİL DAYANIŞMA VE CESARET
 
 Gezi Parkı eylemleri sırasında göstericilere kapılarını açan Divan Otel'e prestijli bir ödül geldi. Dünya otelcilik sektöründe en prestijli ödüllerden sayılan 'Hospitality Innovation Award' ödülü, bu yıl Divan Otelleri'nin sahipleri Ali Koç ile Semahat Arsel'e verildi. Ödülün, Divan Otel'in Gezi Parkı protestolarında "sivil dayanışma ve cesaretin önemli bir örneğini" ve "misafirperverliğin kriz anlarında da ne kadar gerekli olduğunu" göstermesi yüzünden verildiği belirtildi.



GEZİ DİRENİŞİ SIRASINDA KAPILARINI AÇMIŞTI


Polisin Gezi Parkı'na müdahalesinden sonra yüzlerce kişi Divan Oteli'ne sığındı. Bunun üzerine polis otelin içine de gaz sıktı.
Son güncelleme: 16 Haziran 2013 07:45 Mynet haber bugün 4.877.511 defa, bu haber 67.028 defa okundu.
Binanın içinin tamamı gaz dolarken, göstericiler hem zemin katta, hem de alt katta bulunan konferans salonlarına sığındı. Aralarında çok sayıda çocuk, kadın ve engellinin bulunduğu onlarca kişi, havalandırmanın bulunmadığı konferans salonlarında yere yığıldı. Bu sırada bazı göstericiler baygınlık geçirdi. Bazı kişiler otelin önüne çıkıp bayrak açtı ve İstiklal Marşı'nı söyledi. Bu arada Divan Otele ambulans çağrıldı. Aralarında bir çocuğun da olduğu bazı yaralılar hastaneye kaldırıldı