Direnişçiler Kendini İhbar Etti..

Direnişçiler Kendini İhbar Etti..

Çağlayan Adliyesinin önüne gelen Taksim gezi direnişçileri ve Taksim Platformu üyeleri “biz de oradaydık” dedikleri dilekçeleri savcılığa verip kendilerini ihbar ettiler

Taksim Dayanışması, "Gezi Parkı eylemlerinin tüm sorumluluğunu üstleniyoruz…" diyerek "kendimi ihbar ediyorum" başlıklı dilekçelerini savcılığa sunmak için adliye önünde toplandı. 

Gezi Parkı eylemleri sırasındaki tutuklamalara karşı Çağlayan Adliyesi önüne gelen direnişçiler “biz de oradaydık” dedikleri dilekçeleri savcılığa sundular. kendilerini ihbar eden kalabalık grup  dilekçelerinin detayında taleplerini sıralayıp, direnişçiler ilgililer hakkında soruşturma açılmasını da talep ettiler.

Direnişçilerin savcılığa sunduğu dilekçede önce gerekçeler ortaya konarken, dilekçe şöyle sonlandırıldı: “Taksim Meydanı ve Taksim Gezi Parkı ile ilgili eylemlerin ve nöbetlerin tüm ahlaki, siyasi, tarihsel ve hukuki sorumluluğunu üstlendiğimi savcılığınızın bilgisine sunarım.”


Basın açıklamasının ardından Taksim Dayanışması bileşenlerinden TMMOB Mimarlar Odası'ndan Mücella Yapıcı da söz aldı. Yapıcı, “Şiddet durmuyor. Diyarbakır’da Ankara ‘da devam ediyor. Lice’de bir yurttaşımız öldü. Bizim dilekçelerimiz onları da kapsamaktadır. Her yer Taksim, her Lice, her yer Diyarbakır. Mücadelemiz devam edecek" dedi. 


İşte dilekçenin tam metni: