Dev market zinciri markalarından ilginç satış açıklaması

Dev market zinciri markalarından ilginç satış açıklaması

Zincir marketler pazarının devlerinden rakip 3 marka arasında yapılan mağaza devir sözleşmeleri " ne oluyor " dedirtti

Carrefoursa KAP'a bu gün yaptığı bir açıklama ile zincir marketler piyasasında çok ender rastlanır bir anlaşmaya imza attığını açıkladı.

MAĞAZA SAYISINI ARTIRIYOR

Buna göre şirket mağaza sayısını artırıyor. Migros ve Kipa ile yaptığı anlaşmaya göre 12'si Migros'a, 8'i Kipa'ya ait mağazayı Carrefoursa devralıyor.

REKABET KURULU KARARI YÜZÜNDEN

Şirketimiz ile Migros Ticaret A.Ş. ("Migros") ve Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret Lojistik ve Gıda Sanayi A.Ş. ("Kipa") arasında, Rekabet Kurumu'nun 09.02.2017 tarih ve 17-06/56-22 sayılı kararı uyarınca elden çıkarılmasına karar verilen;

12'si Migros, 8'i Kipa olmak üzere toplam 20 mağazanın Şirketimiz'e devri amacıyla yürütülen görüşmeler neticesinde, bu mağazaların demirbaş ve kira sözleşmelerinin Şirketimiz'e devri konusunda Migros ve Kipa ile sözleşme imzalanmıştır. Söz konusu devir bedeli 20 milyon TL+KDV'dir.

KAMUYA AÇIKLANMASI KONUSU

Şirketimiz bu konuya ilişkin yapılacak görüşmelerin kamuya açıklanmasının ertelenmesine ilişkin evvelce Yönetim Kurulu kararı almıştır. Söz konusu karar, Şirketimizin meşru çıkarlarının zarar görmemesi ve yatırımcıların yanıltılmasına yol açmaması amacıyla alınmıştır.

İlgili Haberler