DAVUTOĞLU'NDAN TUHAF AÇIKLAMA

DAVUTOĞLU'NDAN TUHAF AÇIKLAMA

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk Başbakanlık Resmi Konut'ta görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Davutoğlu, "Türkiye'nin Kuzey Irak'taki hava operasyonları da dün ve bugün etmiştir. Çok etkin bir şekilde hedeflere dönük olarak neticeler elde edilmiştir" diye konuştu. Siyasi gözlemciler Davutoğlu'nun açıklamasını tuhaf karşıladıklarını söyleyerek. Türkiye'de meydana gelen çok kanlı olayları ülkenin başbakanı yuvarlak bir cümle ile geçiştiremez yorumunda bulunuyorlar.

OPERASYONLAR SARAYDAN İDDİASI

Muhalefet kesimi ise, Davutoğlu'nun sürdürülen operasyonlardan bilgisi olmayabileceğini iddia ediyorlar. Kulisler gerçekleştirilen tüm operasyonların saray tarafından yürütüldüğünü konuşuyor.

AVRUPA'YA MÜLTECİ GÖNDERMESİ

Mülteci sorunu ile ilgili olarak Başbakan Davutoğlu, "Bu konu zamana bırakılacak, ertelenecek bir konu değildir, aksine dakika bile kaybetmeksizin Suriyeli, Iraklı, Libyalı mülteciler konusunda Türkiye'nin ve Avrupa Birliği'nin ortak tavır alması önem taşır" dedi. 

İŞTE DAVUTOĞLU'NUN AYRINTILARA GİRMEDİĞİ AÇIKLAMA

Başbakan Davutoğlu, "Terörle mücadele kararlılığımız herkes tarafından bilinmelidir. Nitekim Türkiye'nin Kuzey Irak'taki hava operasyonları da dün ve bugün devam etmiştir. Çok etkin bir şekilde hedeflere dönük olarak neticeler elde edilmiştir" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı