CUMHURİYETİN ÇANKAYA'SI İÇİN

CUMHURİYETİN ÇANKAYA'SI İÇİN

CHP’li 44 vekil: "Ekmeleddin İhsanoğlu’nu geri çekin" dedi ve bildiri yayınladı... O 44 vekilin isim listesi ve bildirinin tam metni...

CHP’de 44 isim Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı yönetimi ve milletvekillerini bir bildiriyle uyardı. Bildiride İhsanoğlu’nun Atatürk devrimlerine duyarlı bir aday olmadığı ve hatadan dönülmesi gerektiği vurgulandı

CHP’nin eski milletvekilleri ve bakanları bir bildiri yayınlayarak CHP yönetimini Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda uyardı. İhsanoğlu’nun cumhuriyetin temel değerlerine duyarlı bir aday olmadığı vurgulanan bildiride, “Vakit varken hatadan dönülmeli, Cumhuriyetten, laiklikten, Atatürk devrimlerinden, demokrasiden yana; hukuk devleti ilkelerine, milli ve manevi değerlere bağlı, ülkemizin çıkarlarını kararlılıkla savunacak bir Cumhurbaşkanı adayı belirlenmelidir. Aksi takdirde ortak aday olarak önerenler, önerinin altına imza atanlar tarih karşısında sorumlu olacaklardır” denildi.

‘İMZA ATMAYIN’ UYARISI

CHP Parti Meclisi toplantısı sürerken, aralarında Kemal Anadol, Onur Öymen, Mehmet Boztaş, Şahin Mengü, Mehmet Sevigen, Necla Arat, Canan Arıtman, Tacidar Seyhan, Orhan Eraslan, Bülent Baratalı ve Tayfun İçli’nin de bulunduğu 44 eski milletvekili ve bakan, CHP yönetimini karardan geri dönülmesi, milletvekillerini de İhsanoğlu’nu aday gösteren dilekçeye imza atmamaları konusunda uyardı.

“Cumhuriyetin Çankaya’sı için...” başlığını taşıyan ortak bildiride şöyle denildi: “Cumhurbaşkanlığı için çatı aday olarak önerilen Ekmeleddin İhsanoğlu; laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine duyarlı bir aday değildir. Çatı aday olarak önerilen bu isim kamuoyuna açıklandığı andan itibaren Atatürk ilke ve devrimlerini benimsemiş toplum kesimlerinde hayal kırıklığı yaratmış, bu durum giderek büyük bir tepkiye dönüşmüştür. Başarılı olamayacağı açıktır.

Ülkede ve bölgede yaşanan olaylar da dikkate alındığında, bu aday ile seçime gidilmesi tarihi bir hata olacaktır. Henüz adaylığı kesinleşmemiştir. Vakit varken hatadan dönülmeli, Cumhuriyetten, Laiklikten, Atatürk Devrimlerinden, Demokrasiden yana; Hukuk Devleti ilkelerine, milli ve manevi değerlere bağlı, ülkemizin çıkarlarını kararlılıkla savunacak bir Cumhurbaşkanı adayı belirlenmelidir. Aksi takdirde ortak aday olarak önerenler, önerinin altına imza atanlar tarih karşısında sorumlu olacaklardır. Tarihe ve geleceğimize karşı sorumluluk duygusu ile kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

İŞTE O İSİMLER

1-Kemal Anadol -İzmir

2-Mehmet Boztaş- Aydın

3-Onur Öymen- Bursa

4-Ergün Aydoğan-Balıkesir

5-Mustafa Kemal Palaoğlu-Sıvas

6-Algan Hacaloğlu-İstanbul

7-Şahin Mengü-Manisa

8-Vedat Yücesan-Eskişehir

9-Cevdet Selvi-Kocaeli

10-Salih Gün-Kocaeli

11-İsmail Özay- Çanakkale

12-Ufuk Özkan-Manisa

13- İsa Ayhan - Aydın

14-Abdürrezak Erten- İzmir

15-Kasım Parlar-Çorum

16-Orhan Eraslan-Niğde

17-Orhan Akbulut-Sıvas

18-Tuncay Ercenk-Antalya

19-Engin Ünsal-İstanbul

20-Hakkı Akalın- İzmir

21-Tayfun İçli-Eskişehir

22-Prof. Dr Necla Arat-İstanbul,

23-Mehmet Neşşar-Denizli

24-Rahmi Güler-Ordu

25-Suat Binici- Samsun

26- Hulusi Güvel-Adana

27-Gökhan Durgun-Hatay

28-Fuat Çay - Hatay

29- Zekeriya Akıncı

30-Önay Alpago-Eski Bakan

31-Ali Rıza Bodur-İzmir

32-Salih Gün-Çanakkale

33-Bülent Baratalı-İzmir

34-Esfender Korkmaz- İstanbul

35-Enis Tütüncü- Tekirdağ

36-Hikmet Erenkaya-Kocaeli

37-Tacidar Seyhan-Adana

38-Mesut Değer-Diyarbakır

39-Şerif Ertuğrul-Muş

40-Mehmet Sevigen-İstanbul

41-Mahmut Yıldız-Şanlı Urfa

42-Adülaziz Yazar-Hatay

43-Canan Arıtman-İzmir

44-Suat Çağlayan - Eski Bakan

Kaynak:Haber Kaynağı