Çiftlik Bank Mehmet 500 değil 1 Milyar dolandırmış

Çiftlik Bank Mehmet 500 değil 1 Milyar dolandırmış

80 bin kişiyi dolandırarak paralar ile yurt dışına kaçan 27 yaşındaki Çiftlik Bank sahibi Mehmet Aydın'ın topladığı paranın 500 milyon değil 1 Milyar 139 Milyon olduğu ortaya çıktı

Medyada günlerce batacağı ve kaçacağı yönünde haberler çıkmasına rağmen savcılar ve devlet kurumları tarafından hiç bir önlem alınmadığından elini koluna sallayarak kaçan Çiftlik Bank'ın dolandırıcı sahibi Mehmet Aydın'ın geçen yıl 22 milyon zarar beyan ettiği ortaya çıktı.

ALAY EDER GİBİ

80 Bin kişiyi dolandırarak Uruguay'a kaçan İmam Hatip tek Çiftlik Bank'ın CEO'su Mehmet Aydın'ın çektirip yayınladığı bir de fotoğrafı ortaya çıktı. En son Uruguay'da görüntülenen Aydın'ın henüz izine rastlanmadığı belirtildi.

Günlerdir Türkiye gündeminden düşmeyen Çiftlik Bank olayında, soruşturmaların İstanbul'dan yürütülmesine karar verilmesiyle birlikte Türkiye'nin dört bir yanından dosyalar İstanbul'a aktarılmaya başlandı. 24 Nisan'dan bugüne kadar 1700 Çiftlik Bank soruşturma dosyası İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na geldi. Binlerce dosyanın daha gelmesi bekleniyor.

FÖNLÜ SAÇLAR 

Milliyet'te yer alan habere göre, Mehmet Aydın’ın tamamen ortadan kaybolmadan kısa bir süre önce Arjantin’de çektirdiği fotoğrafa ulaşıldı. Fönlü saçları ve bakımlı haliyle bugüne kadar basına yansıyan fotoğraflarından farkı bir görüntü veren Aydın’ın nerede olduğuna dair henüz bir iz yok.

BİN 700 DOSYA BİRLEŞTİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 24 Nisan'da 80 ildeki Başsavcılıklara bir yazı göndererek, Çiftlik Bank soruşturmasının merkezinin İstanbul olduğunu ve bundan sonra bütün soruşturmaların buradan yürütüleceğini belirterek il ve ilçelerdeki savcılıkların ellerindeki Çiftlik Bank soruşturmalarını İstanbul'a göndermelerini istemişti. Yazıda sistem üzerinden toplanan paranın 511 milyon lira değil 1 milyar 139 milyon 972 bin lira olduğu, 132 bin 222 kişinin sisteme para gönderdiği belirtilmişti. 

URUGUAY GÖRÜNTÜLERİ

ZARAR BİLDİRİP KAÇMIŞ

Yazıda, “Şirketlerin 2017 yılı itibari ile toplam 22 milyon 541 bin 596 TL zarar ettiği, sistemin kuruluşundan bu yana öngörüldüğü şekilde çalıştığının varsayılması halinde katılımcılara toplam 2 milyar 971 milyon 905 bin TL geri ödeme yapılması gerektiği, tespit edilen geri ödeme miktarının ise bu değerden hayli düşük olduğu, eldeki mal varlığı değerine göre sistemin aradaki farkı kapatabilecek bir ticari değer üretemeyeceğinin açık olduğu anlaşılmıştır” ifadeleri de yer almıştı. Yazının başsavcılıklara ulaşmasıyla birlikte dosyalar da İstanbul'a gelmeye başladı. Bugüne kadar 1700 dosya UYAP üzerinden İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na geldi ve ana soruşturma dosyasıyla birleşti. Binlerce dosya daha İstanbul'daki soruşturma ile birleştilecek. Dün yapılan son operasyonda 8 kişi daha gözaltına alınmıştı.

İlgili Haberler