CHP'DE KAFA KARIŞTIRAN BAYKAL ADAYLIĞI

CHP'DE KAFA KARIŞTIRAN BAYKAL ADAYLIĞI

CHP'de ilginç gelişmeler oluyor.

Daha bir kaç gün önce Erdoğan ile görüşmesi ardından kıyametler kopan Baykal her ne değişti ise aniden CHP'nin Mecliz Başkan adayı oldu. AKP adayını kimsenin desteklemeyeceği gerçeğinden yola çıkarak en şanslı aday CHP'nin Meclis Adayı olarak görülüyor. Eğer partiler arasında bir koalisyon görüşmesi yapılıp gizli bir anlaşma yoksa Meclis Başkanlığı seçimini CHP'nin kazanması sonuçta Deniz Baykal'ın Meclis başkanı olması kaçınılmaz görünüyor. Aynı zamanda Erdoğan'ın yerine de vekalet edecek olan Deniz Baykal'ın bu gelişmeden büyük mutluluk duyduğu ileri sürülüyor.

ERDOĞAN ADAY OL MU DEDİ

Bilindiği gibi 7 Haziran seçimleri ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak, 13 yıl önce kendi Başbakanlığına ve Parti genel başkanlığına giden yolu açan Deniz Baykal ile görüşmüş, muhalif kesinde bu görüşme büyük tepkilere neden olmuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu bile "Beni arayacağını söylemişti. Aradım diyor, telefonum çalmadı evdeydim" dedi o görüşmenin ardından, Deniz baykal'ın Kılıçdaroğlu tarafından aday gösterilmesi kulislerde manidar olarak yorumlandı. Muhalefete mensup bazı mileltvekilleri, "Deniz Baykal Meclis başkanı olursa AKP-CHP koalisyonu tamam demektir" şeklinde yorum yapıyorlar.

KILIÇDAROĞLU NE DEDİ ?

Cumhuriyet'teyer alan habere göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Baykal demokrasiye bağlı, kurallara inanan, Cumhuriyetin değerlerine önem veren, Türkiye bağlılığını herkesin bildiği isim. Umarız bu geçici görev sürekli hale dönüşmüş olur. Milletvekili arkadaşlarım da sayın Baykal'ın Meclis Başkanı olarak aday olmasını istiyorlar. Kendisinden bu konuda ricada bulundum. Umarım Türkiye için hayırlı olur." diye konuştu.

Baykal'ın adaylığının koalisyon ortaklığıyla bir ilgisinin olup olmadığına ilişkin bir soruya Kılıçdaroğlu, "Bunun koalisyonla alakası yok." karşılığını verdi.

"Geçici Genel Başkanlık. Bunu ikinci kere yapıyorum. 20 yıl başkanlık yapan bir insanın Meclis Başkanlığı'na dilini alıştırması kolay olmuyor. Herkesin bunu anlayışla karşılamasını rica ediyorum." diyen Baykal, şöyle devam etti: "Sayın Genel Başkan'ın geçici Meclis Başkanlığı'nı sürekli hale dönüştürme konusunda yaptığı öneriyi, değerlendirmeyi büyük bir kıvançla dinledim. Kendisine ve partime teşekkür ediyorum. Elbette ben kendini Türkiye'ye ilkelerim ve inançlarım doğrultusunda hizmet etmekle hükümlü sayıyorum. Gücüm yettiğince her noktada inandığım ilkeler ve değerlere yönelik olarak çalışmak boynumun borcudur. Bu konuda görev talep edildiği zaman imkanlarım ölçüsünde değerlendirmek isterim. Meclis Başkanlığı da en onurlu, yüksek sorumluluk gerektiren bir görev merciimiz. Bu konuda kıvanç duydum. Şimdi Meclisin geçici başkanıyım. Ben bu başkanlık dönemini tarafsızlık içinde sürdürmek durumundayım. Adaylık önerilerini değerlendirirken, bir yandan yürütmek durumunda olduğum görevin tarafsız, eşit davranma sorumluluğunu unutmuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Grup toplantısı yapılacak, ben bu toplantıya katılmayacağım."

Kaynak:Haber Kaynağı