CHP "PM" ÜYESİ SERRA KADIGİL SERBEST BIRAKILDI

CHP "PM" ÜYESİ SERRA KADIGİL SERBEST BIRAKILDI

CHP PM Üyesi avukat Sera Kadıgil sosyal medya paylaşımları nedeniyle Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiasıyla yargılandığı davayı beklerken gözaltına alındı.

 

CHP PM Üyesi Sera Kadıgil, başka bir davadan dolayı ifade vermek için geldiği Çağlayan Adliyesi'nde gözaltına alındı. Kadıgil, savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle hâkimliğe sevk edildi. CHP'li Barış Yarkadaş, Kadıgil'in serbest bırakıldığını duyurdu.

NEDEN GÖZALTINA ALINDI ?

Erdoğan'ın başkanlık referandumu için saraydan 9 Nisan 217 tarihi açıklamasının yapıldığı gün siyaseti gerecek bir gelişme yaşandı. CHP'nin Parti Meclisi üyesi gözaltına alındı. Cumhuriyet'in haberine göre gözaltı nedeni tam olarak bilinemiyor.

İFADE VERMEYE GİTTİ GÖZALTINA ALINDI

CHP PM Üyesi Sera Kadıgil, başka bir davadan dolayı ifade vermek için geldiği Çağlayan Adliyesi'nde gözaltına alındı. Kadıgil'in ifade için emniyete götürülüyor.

CHP PM Üyesi avukat Sera Kadıgil sosyal medya paylaşımları nedeniyle Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiasıyla yargılandığı davayı beklerken gözaltına alındı.

Sera Kadıgil'in ofisine gözaltı için giden polisler, Kadıgil'in Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde Bilal Erdoğan'ın şikayetçi olduğu dosyaya sunduğu dilekçe nedeniyle yargılandığı öğrenince gözaltı işlemini duruşma salonu önünde gerçekleştirdi.

VATAN EMNİYET'E GÖTÜRÜLÜYOR

Kadıgil şu an polis nezaretinde yargılandığı duruşmaya girmeyi bekledi. Kadıgil, duruşmanın sona ermesinin ardından polis tarafından gözaltına alınıp Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü

CHP'Lİ YARKADAŞ'TAN AÇIKLAMA

Sera Kadıgil'in gözaltına alınmasıyla ilgili olarak Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan CHP'li Barış Yarkadaş, "Gözaltı kararı veren savcı birkaç kat ötede. Savcı, buna rağmen gözaltı işlemi yapmakta ısrarcı. 

Sera aynı zamanda avukat olduğu için Adalet Bakanlığı'nın izni gerekiyor. Savcı bu izni aldı mı? Yoksa "izine gerek yok, yandaş medyanın işareti gözaltı için yeterli" diye mi düşünüyor?" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler