Chp Gençlik Kolları, Iusy Başkanlık Divanı Toplantısına Ev Sahipliği Yapacak

Chp Gençlik Kolları, Iusy Başkanlık Divanı Toplantısına Ev Sahipliği Yapacak

International Union of Socialist Youth (IUSY) başkanlık divan toplantısı, CHP Gençlik Kolları ev sahipliğinde İstanbul’da yapılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ülkem Uruk, “CHP Gençlik Kolları olarak Avrupalı genç arkadaşlarımızla olan buluşmamızın getirdiği olumlu geri dönüşlerden biri olarak tüm dünyadan sosyalist ve sosyal demokrat yol arkadaşlarımızı da ağırlama hakkına kavuştuk. Yılda iki kez gerçekleşen başkanlık divanı toplantısınıİstanbul’da ger

International Union of Socialist Youth (IUSY) başkanlık divan toplantısı, CHP Gençlik Kolları ev sahipliğinde İstanbul’da yapılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ülkem Uruk, “CHP Gençlik Kolları olarak Avrupalı genç arkadaşlarımızla olan buluşmamızın getirdiği olumlu geri dönüşlerden biri olarak tüm dünyadan sosyalist ve sosyal demokrat yol arkadaşlarımızı da ağırlama hakkına kavuştuk. Yılda iki kez gerçekleşen başkanlık divanı toplantısınıİstanbul’da gerçekleştirmek ve onları en iyi şekilde ağırlamak ülkemizin tanıtımı açısından da önemli bir fırsat” açıklamasını yaptı.

International Union of Socialist Youth (IUSY) başkanlık divan toplantısı, 4 kıtadan 20 ülkeden gelen 25 katılımcıyla CHP Gençlik Kolları'nın ev sahipliğinde İstanbul’da yapılacak. 3-5 Şubat tarihlerinde yapılacak divan toplantısına ilişkin CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ülkem Uruk şunları aktardı:

“CHP İstanbul Milletvekilimiz Ünal Çeviköz’ün de geçtiğimiz Ekim ayında Başkan Yardımcısı seçildiği Socialist International (SI) üyesi sosyal demokrat ve sosyalist partilerin gençlik örgütlerinin oluşturduğu International Union of Socialist Youth (IUSY) başkan ve başkan yardımcıları 3-5 Şubat arasında İstanbul'da olacak.

“CHP GENÇLİĞİNİN DÜNYAYLA UYUMLU VİZYONUNU GÖRMELERİİÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT OLACAKTIR”

CHP Gençlik Kolları olarak Avrupalı genç arkadaşlarımızla olan buluşmamızın getirdiği olumlu geri dönüşlerden biri olarak tüm dünyadan sosyalist ve sosyal demokrat yol arkadaşlarımızı da ağırlama hakkına kavuştuk. Yılda iki kez gerçekleşen başkanlık divanı toplantısınıİstanbul’da gerçekleştirmek ve onları en iyi şekilde ağırlamak ülkemizin tanıtımı açısından da önemli bir fırsat. Toplantı katılımcıları IUSY başkan ve başkan yardımcılığı görevlerinin yanı sıra kendi partilerinde de örgütsel önemli yönetim görevlerinde yer almaktadırlar. Güney Amerika, Avrupa ve Asya, Afrika ülkelerinin birçoğunda iktidarı elinde bulunduran partilerin gençlik örgütlerinde görevli arkadaşlarımızla da tanışmak ve daha iyi bağlar kurmak, iktidar yolumuzda bizlere yeni dostluk kapıları açacaktır. Katılımcılarımız arasında IUSY Başkanı Jesus Tapia, JS Portugal örgütünden IUSY Sekreteri Bruno Gonçalves de yer alacak. Bu toplantı Avrupalı yol arkadaşlarımızın yanı sıra tüm dünyadan gelecek katılımcılarımızın partimizin iktidar yolunda attığı adımlara tanık olmaları ve CHP gençliğinin dünyayla uyumlu vizyonunu görmeleri için önemli bir fırsat olacaktır. Toplantıda, son yıllarda sivrilen sağ ve sol hareketlerinin değerlendirilmesi, öğrencilerin küresel sorunları ve politikadaki yerleri, iklim krizi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularını görüşüp, katılımcılarımızın iktidara geliş süreçlerini ve iktidara geldikten sonra edindikleri tecrübelerini dinleyeceğiz.”

Kaynak: ANKA Haber Ajansı