CEP TELEFONUYLA SPERM YOĞUNLUĞUNU ÖLÇEBİLEN TEST GELİŞTİRDİ

CEP TELEFONUYLA SPERM YOĞUNLUĞUNU ÖLÇEBİLEN TEST GELİŞTİRDİ

ABD'li bilim insanları cep telefonuyla sperm yoğunluğunu ölçebilen test geliştirdi. Test, cep telefonlarının kamerasını bir mikroskopa dönüştürüyor ve sperm yoğunluğunu ölçebiliyor.

Test, cep telefonlarının kamerasını bir mikroskopa dönüştürüyor ve sperm yoğunluğunu ölçebiliyor. Los Angeles kökenli Medical Electronic Systems şirketi tarafından geliştirilen teste YO evde sperm testi ismi verildi. Bu test sayesinde doktora gitmekten çekinen erkeklerin sperm yoğunluğunu öğrenmesi ve daha erken tedaviye başvurması hedefleniyor.

KİTİN FİYATI 50 DOLAR 
Test için hazırlanan kitin içinde örnek toplama kabı, örneği sıvılaştıran bir çeşit pudra, plastik pipet gibi malzemeler bulunuyor. Kitin fiyatı ise 50 dolar. Sperm örnekleri bir kapta toplandıktan sonra özel bir pudra içine ekleniyor ve 10 - 15 saniye kadar karıştırılıyor. Görüntüler kaydedildikten birkaç dakika sonra sperm yoğunluğu sayılıyor ve sonuç telefon ekranında görünüyor.

FDA TARAFINDAN DA ONAYLANDI 
Test, Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi Başkanlığı FDA tarafından da onaylandı. Kısırlık problemi yaşayan çiftlerin yüzde 40'ında neden erkeklerin sperm yoğunluğu veya kalitesi olabiliyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı