BÜYÜME RAKAMI AÇIKLANDI ; GERİYE GİDİYORUZ

BÜYÜME RAKAMI AÇIKLANDI ; GERİYE GİDİYORUZ

Açıklanan bu rakam beklentilerin altında kaldı. Ekonominin 3 . çeyreğinde gelen veriler giderek dahada kötüleşiyor.

Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrek büyüme performansı belli oldu.
 
Yılın ikinci çeyreğinde Türkiye ekonomisi iç talebin katkısı ile yüzde 3,1 büyüdü. Açıklanan bu rakam beklentilerin altında kaldı. Ekonominin 3 . çeyreğinde gelen veriler giderek dahada kötüleşiyor.
 

SEÇİM DÖNEMLERİ İSTİKRARI BOZDU

Türkiye ekonomisi güvenlik endişeleri, jeopolitik riskler ve küresel dalgalanmaların devam etmesine karşın sayıları üç milyon civarına yaklaşan Suriyeliler ve başta asgari ücret artışı olmak üzere seçim vaatlerinin tetiklediği özel tüketimle 2016'nın ilk çeyreğinde tamamen iç tüketim kaynaklı yüzde 4,8 büyümüştü.
 

TÜRKİYE İÇ TÜKETİMLE AYAKTA KALIYOR

İç talep ilk çeyrekte gerçekleşen yüzde 4,8 seviyesindeki büyümeyi yaklaşık 6 puan yukarı çekerken, net ihracat ise 1.5 puan aşağı çekti. Stok değişiminin katkısı ise 0.,4 puan yukarı yönlü oldu. Büyümenin en önemli öncü göstergelerinden sanayi üretimi ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre ivme kaybederek yüzde 2,9 artış göstermişti.
 
CARİ AÇIK TEMMUZDA 2,6 MİLYAR DOLAR OLDU
 
Cari işlemler açığı, bir önceki yılın Temmuz ayına göre 523 milyon dolar azalarak 2.602 milyon dolar oldu. Beklenti 2.7 milyar dolardı. Bunun sonucunda, oniki aylık cari işlemler açığı 28.931 milyon dolar oldu. 

Kaynak:Haber Kaynağı