BUGÜN SOMA'DA NE OLDU? (30.06.2014/Pazartesi/-00:01 itibaryle)

BUGÜN SOMA'DA NE OLDU? (30.06.2014/Pazartesi/-00:01 itibaryle)

Saat saat tüm gelişmeler, haberler...

Boraz Kanıpak

DHA haberlerinden derlenen ve 29 Haziran 2014 tarihinde Soma’da neler olduğunu saat saat öğrenebileceğiniz özel haberimiz aşağıdadır.

00:41

ŞEHİT MADENCİLERİN AİLELERİ İLK İFTARINI İKİ BAKANLA YAPTI

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Ramazan ayının ilk iftarını, şehit olan 301 maden işçisinin aileleriyle birlikte yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız eşi Selma Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da eşi Bahadır İslam ile birlikte Soma'ya geldi. İki Bakan ilk olarak Maden Şehitliğini beraberindeki Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Ak Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Muzaffer Yurttaş ile çok sayıda partiliyle ziyaret etti. Bakanlar, mezarlık ziyaretinde maden şehitlerinin yakınları ile bir süre sohbet etti. İki Bakan, Soma Maden Şehitliğinin ardından, ilçeye gelerek esnaf ziyaretinde bulundu. Bakan İslam ve Bakan Yıldız esnafları ayrı ayrı gezdi.

MADENLER AÇILSIN

Ziyaret sırasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanına gelen bir grup maden işçisi madenlerin tekrar açılmasını istedi. Bakan Yıldız ise gerekli incelemeler yapılıp, uygun koşulların sağlanmasının ardından maden ocaklarının yeniden açılabileceğini söyledi. Esnaf ziyaretlerini tamamlayan Bakan Yıldız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, şehit olan 301 madencinin ailelerin katıldığı iftar yemeğinin verileceği tesise geldi. Burada madenci aileleriyle bir araya gelen Bakan Taner Yıldız ve Bakan Ayşenur İslam iftar yemeğinin ardından madenci ailelerine seslendi.

YILDIZ: "BU ATEŞ SÖNMEYECEK AMA HAFİFLETMEYE ÇALIŞACAĞIZ"

Bakan Taner Yıldız, "Bir önceki Ramazan aramızda olup da şimdi olmayanlar var. Türkiye tarihine kazınmış çok önemli bir acı var. Acılarınızı biz nebze hafifletmeye geldik. Her biriniz bu acıyı yüreğinde hissettiniz. Burada yaşananlar her birimizi derinden yaraladı. Şuana kadar yaptıklarımız ve yapacaklarımızla bir nebze olsun hayata sevdiklerinizle devam ettirebilmenizi ve güçlü olmanızı temenni ediyoruz. Kömürün, hiç kimsenin hayatı kadar önemli olmadığını biliyoruz. Ekmek kapımızın iyileştirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Bir takım kanuni düzenlemeler var. Bu siyaset üstü bir mesele. İftar vakti bunlara değinmeyeceğim. Kardeşinin hüznünü kendi hüznü gibi hissedenler millettir. Biz yüzyıllardır aynı acıları aynı sevinçleri paylaştığımız için milletiz. Alın teri döken kardeşlerimiz şehit oldu. Biz onların kömür karalarını şerefimiz bildik, haysiyetimiz bildik. İstemediğimiz bu acılar bizi birbirimize daha da yakınlaştırdı. Geçen yıl beraber iftar yaptığımız arkadaşlarımıza şunu söyledim; onların kazandığı paranın alın terini hepimizinkinden daha kıymetli olduğunu söyledim. Sizin kazandığınız paraların bizden daha helal olduğunu biliyoruz. Bu ateş sönmeyecek, ama hafifletmeye çalışacağız. Ben buraya samimi olarak bildiğim Sayın Başbakanımızın selamlarını getirdim ve onların da Ramazan'ınızı tebrik ettiğini ve selamlarını getirdim" dedi.

İSLAM: "BİZLER SİZLERLE EL ELE BU HAYATI DEVAM ETTİRMEK ARZUSUNDAYIZ"

Bakan Taner Yıldız'dan sonra konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, ise şunları söyledi: "Soma çok büyük bir felaket geçirdi. Bu felaketin acılarını bizler sizlerle ilk gününden itibaren paylaştık. Devletin hükümetin elini buraya getirmeye çalıştık. Bizler de artık kendimizi Somalı gibi sizlerden biri gibi görmeye başladıkça onun için ilk iftarımızı burada açmak istedik. Gerçekten yaşamayı hiç istemediğimiz büyük bir felaket başımıza geldi ama hayat devam ediyor. 301 şehidimiz var, onların aileleri ve çocukları var. Şimdi önemli olan, yaraları sarmak omuz omuza vermek ve aileleri ayakta tutmak. Onun için elimizden geleni yapıyoruz. Biliyorsunuz felaketin hemen akabinde şehit ailelerine aylık bağlanması için harekete geçtik. 67 ailemize aylık bağlayamıyoruz. Bunun için kanun düzenlenmesi gerekiyordu onu düzenledik ve geçti. Bugüne kadar maaş bağlanamayan 67 aileye maşları bağlanacak. İstihdam hakkı ile ilgili sorular soruldu. Her şehidin ailesinden bir kişiye istihdam hakkı tanınan bir kanuni düzenleme yaptık. Onun da bir kaç ay içerisinde tamamlanmasını bekliyoruz. Talepler toplanacak ve haklar yerini bulacak. Her şehidimizin ailesine en az bir ev yapılacak Soma'da. Bu AFAD'taki hesaplar kapandıktan sonra belli olacak halen daha hesaba para akışları var. Hesaplar kapandıktan sonra elde ne kadar hesap var bakılacak ve Soma şehitleri için nasıl kullanılacak bunlar şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıklanacak. Henüz daha bunlar sonuçlanmadığı için bu paralar Soma'ya ulaşmadı. Son para da yatırıldıktan sonra belli prensipler dahilinde bu meblağ ailelere yatırılacak. Psikolojik destekler devam ediyor. Uzmanlarımız Soma'da veya şehit ailelerinin olduğu şehirlerde çalışmalara devam ediyor. Bununla ilgili de herhangi bir tereddüdünüz olmasın. Sorunlar olursa lütfen kendiniz bize müracaat edin. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına il müdürlüğü, kaymakamlık, valilik, kadın kolları vasıtasıyla başvurabilirsiniz. Hemen yanı başınızda olur, yardımınıza koşarız. Şehitlerimizi geri getirmek mümkün değil, ama bizler sizlerle el ele bu hayatı devam ettirmek arzusundayız. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın."

1-031.jpg

11:28

SOMA İÇİN OYNADILAR

ALMANYA'nın Essen kentinde bulunan Katakomben Tiyatrosu, Soma faciasına dikkat çekmek için 'Soma'ya Selam' adlı özel oyun bir oyun sahneledi.

Gelirinin tamamı Soma'ya gönderilecek oyuna tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi. Essen'deki Katakomben Tiyatrosu'nda şubat ayında kurulan 13 kişilik tiyatro grubu, 'Soma'ya Selam' adlı oyunla seyirci karşısına çıktı. Oyun öncesinde, Katakomben Tiyatrosu Yöneticisi Kazım Çalışgan, Yönetmen Dinçer Güçyeter'e, oyuncu ve izleyicilere teşekkür etti. Yönetmen Dinçer Güçyeter yönetiminde sahnelen oyun, salonu dolduran izleyiciler tarafından beğenildi. Oyuncular da performanslarıyla izleyicilerden alkış aldılar. Soma'ya Selam'da Sevil Aydın, Serap Türkel Ayık, Emel Batır, Eşref Çakar, Gül Emeket, Yaşar Güzel, Ülkü İçten, Nur Kamer, Filiz Karadağ, Gülsevim Koçdemir, Suat Kuzucu, Ümran Pargan ve Birten Ural oyuncular rol aldı.

2-023.jpg

11:35

MADENCİ AİLELERİYLE İFTAR YAPAN 2 BAKAN SOMA'DAN AYRILDI

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, ilk iftarı ölen 301 madencinin aileleriyle birlikte yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, gece, teravih namazı sonrası bir süre daha vatandaşlar ile sohbet edip ilçeden ayrıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, eşi Selma Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, eşi Bahadır İslam ile birlikte Soma'ya geldi. İlk olarak Soma Belediye Mezarlığı'nda oluşturulan Madenci Şehitliği'ni ziyaret eden Bakan Yıldız ve İslam ile beraberindeki grup ardından madenci aileleriyle iftar yaptı. İki bakan, iftar sonrası teravih namazını Ulu Cami'de kıldı. Namazın ardından 2 bakan, vatandaşlarla cami bahçesindeki çay ocağında bir süre sohbet etti. Sohbetin ardından Bakan Yıldız'ın 300 lira çay parası verdiği görüldü. İlçeden ayrılan iki bakan önce karayoluyla Akhisar'a oradan da havayolu ile Ankara'ya hareket etti.

3-016.jpg

11:47

SOMA'DA TAZMİNAT DAVASINDA ŞİRKETTEN 'TEHDİT' GİBİ SAVUNMA

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını yitiren 301 madenciden İsmail Değirmen'in eşi ile iki çocuğu adına 393 bin lira tazminat istenmesi üzerine, mahkemenin aldığı şirketin mallarına el koyma kararı ve suç duyurusu için Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. avukatlarından şok bir savunma geldi.

Yangının çıkış nedeninin belli olmadığını, suikast sonucu dahi olabileceğini, bu nedenle de şirket yöneticilerinin kusurlu olmadığını ileri süren avukatlar, aile için istenen 393 bin lira için ise, "Felaketi özlenir hale getirerecek kadar çok" savunmasını yaptı. Şirket avukatları ayrıca, ihtiyati tedbirin şirketin iflasına neden olacağını, işçi yakınlarının tazminat kazansalar bile bu paralarını da tahsil edemeyeceklerini öne sürdü.

Soma'da geçen 13 Mayıs'ta meydana gelen ve Türkiye'yi yasa boğan maden faciasında ateş düşen 301 aileden biri de Balıkesir'in Savaştepe İlçesi'nde İsmail Değirmen'in evi oldu. Birlikte çalıştıkları kardeşi Erkan Değirmen'in servisi kaçırması üzerine o gün ocağa tek giren İsmail Değirmen, diğer işçi arkadaşlarıyla birlikte can verdi. Ailesi acı haberle yıkılırken, İsmail Değirmen Savaştepe'nin Karaoluk Köyü'nde toprağa verildi. Bu arada başlatılan adli soruşturmada, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru ile İşletme Müdürü Akın Çelik'in de bulunduğu 8 kişi tutuklandı.

AİLE TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Madende yaşamını yitiren işçilerden İsmail Değirmen'in eşi Gamze Değirmen, çocukları Yağmur ve Mehmet Han Değirmen adına, maden hukuku ve iş hukuku uzmanı olan avukat Ünal Demirtaş aracılığıyla Soma Asliye Hukuk Mahkemesi'nde, TKİ Genel Müdürlüğü Ege Linyit İşletmesi Müessese Müdürlüğü ve madeni işleten Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. aleyhine 390 bin lirası manevi, gerisi maddi olmak üzere toplam 393 bin liralık tazminat davası açtı. Gamze Değirmenci için 150 bin, çocukları için ise 120'şer bin lira manevi ayrıca her biri için 1000'er lira maddi tazminat istenen dava dilekçesinde, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin üzerinde kayıtlı tüm gayrimenkullerinin, araçlarının, üçüncü kişilerdeki istihkaklarının (hak ediş) ve teminat mektuplarının, üçüncü kişilerin üzerine devrinin engellenmesi için ihtiyati tedbir konulması ve madende ölen İsmail Değirmen'in işe başladığı tarihten itibaren, davalı Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün işçisi olduğunun tespiti de istendi. Bunun üzerine Soma 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi de, soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin mallarına tedbir kararı koydu.

SUİKAST OLABİLİRMİŞ

Madende can veren İsmail Değirmen'in eşi Gamze Değirmen, çocukları Yağmur ve Mehmet Han Değirmen adına avukat Ünal Demirtaş'ın, tazminat davası ile suç duyurusuna, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. avukatları, şirketi kusursuz gibi gösteren bir savunma yazısı gönderdi. Olayda şirketin kusurunun olmadığını, bir kusurunun olduğunun da ispatlanmadığını ileri süren şirket avukatları, bu nedenle şirkete yüklenecek bir kusur durumunun da bulunmadığına yer verdi. Olayın suikast sonucu bile olabileceğini öne süren avukatlar, kazayla ilgili soruşturmanın da devam ettiğini hatırlatarak, tedbir kararı için soruşturmanın bitmesinin beklenmesi gerektiğini savundu.

İSTENEN PARA FELAKETİ ÖZLENİR KILACAK KADAR

Soma Kömür İşletmeri A.Ş.'nin avukatları, İsmail Değirmen'in eşi ve çocukları için istenen 393 bin TL tazminat tutarının fazla olduğunu da savunarak, "Davacı tarafın sadece manevi tazminat olarak talep ettiği tutar, 'felaketi özlenir hale getirebilecek' niteliktedir. Ayrıca bu ailenin istediği gibi mahkemenin her aile için 400 bin TL üzerinden tazminat hesaplaması durumunda, şirket 120 milyon 400 bin TL gibi 'uçuk' bir tazminat tutarıyla karşı karşıya kalacaktır" görüşünü dile getirdi. Avukatlar, tedbirin kalmaması durumunda ise şirketin iflas edeceğini, 6 bin işçinin işsiz kalacağı gibi tazminat hakkı elde eden kişilerin de bu paralarını, şirketten tahsil edemeyeceğini ileri sürdü.

Mahkemenin bu başvuruyu önümüzdeki günlerde görüşerek karar vereceği açıklandı.

AVUKAT DEMİRTAŞ: MÜCADELEMİZ SÜRERECEK"

İsmail Değirmen'in ailesi adına davayı takip eden avukat Ünal Demirtaş, şirketin savunmasında adeta aba altında soba gösterdiğini dile getirdi. Demirtaş, "Uzun ve zorlu bir hukuk mücadelesinin başındayız. Davalılara karşı hukuku mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Yerel mahkemelerden sonuç alamazsak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gidebilecek bir süreci devam ettireceğiz" dedi.

4-010.jpg

14:16

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI, SOMA İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTI

Soma'da yaşanan maden faciasının ardından bölgede çeşitli projeleri hayata geçiren Gençlik ve Spor Bakanlığı, çocuk ve gençler için spor merkezleri açmanın yanı sıra ilçede tesis atılımı başlattı. Soma'da bu ay sonunda gençlere çok...

Soma'da yaşanan maden faciasının ardından bölgede çeşitli projeleri hayata geçiren Gençlik ve Spor Bakanlığı, çocuk ve gençler için spor merkezleri açmanın yanı sıra ilçede tesis atılımı başlattı. Soma'da bu ay sonunda gençlere çok sayıda spor branşında eğitim verecek spor merkezleri oluşturulacak, çocuk ve gençler için portatif havuzlar kurulacak. Ayrıca ilk etapta mevcut spor salonlarının modernizasyon çalışmaları yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Soma faciasının yaralarının sarılması konusunda bakanlığının üzerine düşen görevi en kısa zamanda yerine getireceğini vurguladı. "İlçede tesisleşme hamlesi başlatacağız. Oradaki çocuklarımızın, kardeşlerimizin gençlik hizmetleri ve sportif faaliyetler açısından da her türlü imkana kavuşmasını sağlayacağız" dedi.

Kılıç, Soma'da yaşanan elim olayın ardından başlatılan girişimlerin bir kısmının ilk etapta hayata geçmesi, diğer yatırımların da ivedilikle tamamlanması noktasında bakanlığın tüm birimlerine talimat verdiğini söyledi.

"YAZ KAMPLARI KURULACAK, SPORTİF EĞİTİMLER VERİLECEK"

İlk etapta ilçede tesis atılımı başlatacaklarını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Açacağımız İl Spor Merkezleri ile de çocuklarımızı spora yönlendirecek, gerçekleştireceğimiz sportif faaliyetlerle de bölge halkına moral vereceğiz" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, ilçede bulunan Muzaffer Ecemiş Spor Salonu'nun tadilata girmesi için çalışma başlattıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tadilata girecek olan salonun bahçesine de portatif havuz kurduracağız. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsisli Soma Linyit Anadolu Lisesi Spor Salonu'nun Gençlik Merkezine dönüştürülmesi ve Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol yapılarak 2 okul bahçesine spor salonlarının yapılması da planlarımız arasında."

"YAZ KURSLARI AÇACAĞIZ"

Bakan Çağatay Kılıç, 29 Haziran'da açılacak ve 1 Eylül'de sona erecek olan çalışma kapsamında Soma'lı çocuk ve gençlere birbirinden farklı branşlarda spor eğitimleri de vereceklerini açıkladı. Spor merkezlerinde satranç, badminton, taekwondo, voleybol, basketbol, futbol, masa tenisi, oryantiring, okçuluk, yüzme ve bocce branşlarında eğitim verileceğinin altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, "Ayrıca bu yıl ilk kez uygulamaya konulacak Engelliler İl Spor Merkezlerinde de ilçe halkı Özel Sporcularda yüzme, Görme Engellilerde yüzme ve judo, Bedensel engellilerde yüzme branşlarında eğitim alabilecek" dedi.

Spor faaliyetlerinin yanı sıra bölge halkının moral ve motivasyonu konusunda da Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın çeşitli projeleri hayata geçireceğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, şunları kaydetti:

"Bölge halkı için Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında sporcu kariyer günü etkinlikleri, spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım, ilköğretime yeni başlayan çocuklarımıza satranç dağıtımı, Soma İl Spor Merkezlerinin açılışına ünlü sporcular davet edilmesi, Bocce oyun alanı kurulumu ve malzeme desteği gibi projeleri de hayata geçireceğiz. Soma'da yaşanan elim olayı hiç bir zaman unutmayacağız ama yaralarımızı her beraber saracağız diye söz vermiştik. Gerekli talimatları çalışma arkadaşlarıma verdim. Soma için, oradaki çocuklarımız, kardeşlerimiz için üzerimize düşen her görevi en kısa zamanda yerine getireceğiz."

Bakanlık olarak ilçeye, ulaşım ve malzeme yardımı konusunda önemli desteklerde bulunacaklarını dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, "5 yaşına kadar olan çocuklarımız için oyuncak, 06-23 yaş grubundaki genç kardeşlerimiz için de spor malzemesi dağıtacağız. Ayrıca branşlara uygun eksik spor araç ve gereçlerin tamamlanması, Soma'da yaşayan engelli sporcuların Manisa il merkezine engelli aracı ile taşınması ve İl Spor Merkezleri'ne geliş-gidişlerin servisle sağlanması gibi önemli ulaşım desteklerini de sağlayacağız" ifadesini kullandı.

HANGİ TESİSLERDE ÇALIŞMA YAPILACAK?

Bakan Çağatay Kılıç, Soma'da, Bakanlığa ait Soma İlçe Stadyumu ile 250 ve 500 kişilik 2 spor salonu bulunduğunu hatırlatarak, "İlk olarak 500 kişilik spor salonunda tadilat çalışmalarına başlayacağız. Ayrıca, 250 kişilik spor salonunun da yıkılarak Gençlik Merkezi yapılması için girişimlere başladık. Soma İlçe Stadyumu'nda ise mevcutta bulunan ve doğu tribünü olarak çelik konstrüksiyonlu yapının yenilenmesi yoluna gidebiliriz" dedi.

16:00

SOMA'DA TAZMİNAT DAVASINDA ŞİRKETTEN 'TEHDİT' GİBİ SAVUNMA -2

ÖLEN MADENCİNİN EŞİNDEN SAVUNMAYA TEPKİ

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki faciada ölen 301 madenciden İsmail Değirmen'in eşi Gamze Değirmen'in iki çocuğu adına şirketten 393 bin lira tazminat istemesi üzerine, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin avukatlarının yaptığı 'Felaketi özlenir hale getirecek kadar çok' savunması tepki çekti. Ölen madencinin Balıkesir'in Savaştepe İlçesi'nde yaşayan eşi Gamze Değirmen, "Biz kanuni hakkımızın peşindeyiz. Kanuni hakkımızı almaya çalışıyoruz. Eğer şirkete bu tutar çok geliyorsa eşimi bana ve çocuklarıma geri versinler. Biz de bu tazminat davasından vazgeçelim" dedi.

Gamze Değirmen, avukatların yangının çıkışının suikast sonucu bile olabileceğini öne sürmesine de tepki gösterdi.

6-003.jpg

 

OKURLARA ÖNEMLİ NOT:

Haberimizi buraya kadar okuduğunuza göre bu konuda hassasiyet sahibi olduğunuzu düşünmemiz için hiçbir engel yok.

Şunu söylememize izin verin; 'Bu gün Soma'da ne oldu' uygulamamız bizleri de şaşırtan derecede ilgi gördü.

Sizlerden gelen 'bakın böyle bir şey de burada oldu' içerikli o kadar çok bilgilendirme alıyoruz ki, bu işin sadece Soma ya da başka bir yer ile sınırlı kalamayacağına karar vermek zorunda kaldık.

İşte bu nedenle; çok yakında, Türkiye'nin dört bir yanındaki hak arama mücadelelerini buraya taşımayı planlıyoruz.

Düşüncemiz; her gece saat 12'den sonra düzenli olarak bir adet il-ilçe-kaza-köy ağırlıklı ve bir adet de Türkiye Geneli olmak üzere iki adet bültenvari haber hazırlamak.

Derdimiz; olay haberi derleyip kışkırtıcılık yapmak değil elbet. Her türlü eylem, protesto ve hak arama mücadelesine yer vereceğimiz gibi, olumlu her türlü adımı, girişimi, gelişmeyi ve uygulamayı da haberleştireceğiz.

Bu hayali gerçekleştirebilmek için, siz okurlarımızın bilgi, belge ve desteğine çok ihtiyacımız olacak. Sizler, bizim ana akım-merkez medya harici haber kaynaklarımız olur musunuz?.

Bu mücadelede bizlere destek vermenize ve gönüllü haber kaynaklarımız olmanıza ihtiyacımız var.

Bu yolda bizi yalnız bırakmayın. Bizler, size burada, bu mücadeleyi nefesimiz yettiğince sürdüreceğimiz sözü veriyor, desteğinizle bir fark yaratacağımızı düşünüyoruz.

''Sizler tespit edip belgeleyin, biz duyuralım... Tüm Türkiye duysun!'' diyoruz.

Bize ulaşmanız ve her türlü bilgi ve belgeyi bize ulaştırmanız için;

[email protected]

e-posta adresimiz 7 gün 24 saat hizmetinizdedir.

İlginize şimdiden teşekkür ederiz.

Düne ait (28 Haziran 2014) Soma habermiz için burayı tıklayınız.

Kaynak:Haber Kaynağı