Bu Tüccar Medya Videosu Rekor Kıracak Dedik Kırdı

Bu Tüccar Medya Videosu Rekor Kıracak Dedik Kırdı

Kanal D 'yi arayan vatandaş, Kanal D'yi makaraya alıyor videomuz rekorları kırdı.

HALK DİRENİŞLERİNİ VERMEYEN MEDYAYA KAPAK  OLAN TELEFON İŞLETME VİDEOSU

Cuma Hikmet
İlkez Haber Artı Türk'ün yayınladığı bu video için bulduğumuz manşete "rekorları kıracak" demişiz gerçekten de video kırdı. Taksim Gezi Parkı direnişinin tüm yurda yayılması ve geniş halk yığınınların meydanlarda her türlü gaz ve kaba şiddete rağmen direnmesini merkez medyanın görmezden gelmesi sosyal medya da yoğun protestolara neden oldu. Kullanıcılar ünlü televizyon kanallarının listelerini yayınlayarak izlenmemsini istediler. Direniş sadece meydanlarda sokaklarda AKP istifa  sloganları ile yapılmadı. Direnişçilerin bir kısmıda sosyal medyada, yada telefonla cektikleri görüntüleri az sayıda gerçek habercilik yapan haber sitelerine ve Tv kuruluşlarına ilettiler. Uğur Dündar'ın yeni kanalı Artı 1 TV, Halk TV, Ulusal Kanal  neredeyse tüm direniş haberlerinin izlendiği yegane kanallar oldu. 

KANAL D'YE BUNU DA YAPTILAR

Sosyal medya da ve meydanlarda yandaş medya kuruluşları yoğun tepki alırken bir çok yöntemde kullanıldı. Merkez medyaya ait kameralar ve yayın araçları eylem noktalarına sokulmadı. Direnişçiler fotoğraf almak isteyen gazetecilerin hangi yayın kuruluşunda çalıştığını sorguladılar. Bir çok direnişçi katıldıkları eylemlerden çektikleri fotoğrafları, belge ve bilgileri sitemize ve gerçek habercilerin TV kanallarına gazetelerine sitelerine ulaştırmak için yarıştılar. Polisin uyguladığı aşırılıkların tüm kareleri olaydan bir kaç dakika sonra gerçek habercilerin ellerine ulaşıp yayına girdi. Bir yandan da sosyal medyada direnenler bu fotoğraf ve haberleri dünyaya paylaşarak önemli bir görev yaptılar.
Sitemize bu belgeleri ve görüntüleri gönderen yüzlerce okurdan birisinin bize ulaştırdığı öyle bir video vardı ki, meydanlarda görüntülerini yansıttığımız şiddetin üzüntüsü içerisinde olan bizleri bir anlık tebessüm etmeye zorladı. Gerçektende tüccar ve iktidara satılmış medyaya kapak olacak cinsten bir videoydu bu. Biz kaynağını bilemediğimiz bu videoyu mizah katagorisinde  yayına aldık. Rekorlar kıracak dediğimiz video gerçektende rekorlara imza attı . sadece bizim sitelede binlerce kez izlendi. paylaşıldı. İşte o video