“Bu Milletin ... Koyacağız“

“Bu Milletin ... Koyacağız“

İş adamı Mehmet Cengiz; "Bu milletin ... koyacağız" dedi ve bakın bugün ne oldu...

"Bu milletin ..... koyacağız‘’ diyen iş adamı Mehmet Cengiz hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.


Eskişehir’de 3 kişi, yasal dinlemede tapelere yansıyan, CHP’nin geçtiğimiz günlerde TBMM grup toplantısında açıkladığı ve bir televizyon kanalında yayınlanan, konuşmasında, 
‘’Bu milletin ….. koyacağız‘’ diyen iş adamıMehmet Cengiz hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Öğleden sonra Eskişehir Adliyesi’ne gelen emekli öğretmen Selami Yıldırım, emekli memur Kemal Akgün ve makine mühendisi Nihal Uslukol, iş adamı Cengiz için hazırladığı suç duyurusu dilekçesini savcılığa verdi. Yıldırım, iki sayfadan oluşan dilekçesinde iş adamı Cengiz hakkında ‘millete alenen hakaret suçundan’ hakkında dava açılmasını talep etti.

Şikayetçilerden Yıldırım, dilekçesinde, yolsuzluk operasyonu kapsamında hakim kararına istinaden yapılan teknik takipte, iktidardan yüklü miktarda ihale aldıkları sonradan ortaya çıkan 2 müteahhidin konuşmaları sırasında; ‘’Bu milletin ….koyacağız’’ denilmek suretiyle Türk milletine hakaret edildiğini belirtti.

“Ben bu milletin onurlu bir ferdi ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım.” diyen Yıldırım, telefon konuşması sırasında 2 kişi arasında geçen bu konuşmanın, yasal dinlemede elde edilen kayıtların yayınlanması ile ülkede herkesin duyması sonucunda aleniyet kazandığını ve suçun bütün unsurlarıyla oluştuğunu kaydetti.

Şikayetçilerden Uslukol ise bu fakir milletin vergilerinden ödenen kamu harcamalarından aslan payını alıp, dönüp bir de millete küfretmenin abes olduğunu dile getirdi. Uslukol, ‘’Bu milletin………… koyacağız’’ şeklinde galiz biçimde küfür ve hakaret eden bu şahsın hakaretinin onuruna dokunduğunu, haysiyetini kırdığını dile getirdi. Uslukol, şu ifadeleri kullandı:

“Derin üzüntüme sebep olan bu suçu işleyen kişinin bu akıl dışı davranışının ibret vesilesi olmasını sağlayacak bu soruşturma, aynı zamanda yargı tarihinde önemli bir örnek olacaktır. Suçun uzlaşma hükümlerine tabi olması dolayısıyla, milletime ahlaksızca küfür eden bu şüpheli ile uzlaşmayacağımı peşinen bildiriyor ve uygulanmasını da istemiyorum.”

Yıldırım, Uslukol ve Akgün, dilekçelerinde ise şöyle dedi: “Yayınlanmak suretiyle aleniyet kazanan ‘’bu milletin …….. koyacağız’’ şeklinde sövmek suretiyle bu milletin şerefli bir mensubu olan şahsıma hakaret eden kişi hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak hakkında TCK’nun 125. maddesine göre cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmasını saygılarımla arz ve talep ederiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı