Bu da eylemcilerin kamerasından olaylar

Bu da eylemcilerin kamerasından olaylar

İstanbul Gezi Parkı'na destek vermek amacıyla süren protestolarda 12'nci güne girildi. Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndaki eylemler karnaval havasında geçerken, sopalı ve demir çubuklu sivil polislerin eylemcilere uyguladığı şiddet, protestolara damgasını vurmuştu.

İçişleri Bakanlığı'nın Antalya Emniyet Müdürlüğü ile ilgili açtığı soruşturma sürerken, Deniz Alpaslan adlı eylemcinin sosyal paylaşım sitesine yüklediği 3 dakika 15 saniyelik görüntüde polisin uyguladığı orantısız güç ve şiddet kameraya yansıdı.

Gezi Parkı'na destek veren ve yaşları 16 ile 23 arasında değişen gençlerin Gazi Bulvarı'ndaki AK Parti binasına yönelik protesto ve polisin tazyikli su sıkmasıyla başlayan "Gezi Parkı Direnişi Çallı Antalya" başlıklı görüntüler, sivil polislerin yakaladıkları bir genci dövmesiyle devam ediyor. Yere yatırılan genç, coplu resmi ve sivil polisler tarafından dövülüyor.

Görüntülerde gençler, olayların yaşandığı cadde üzerinde bulunan Meydan Tıp Merkezi'ne sığınıyor. Antalyalı eylemci gençler bu durumu yine kameraya, "Bize kapılarını açan Meydan Tıp Hastanesi'ne teşekkür ediyoruz" diyerek anlatıyor.