Binlerce yıl hapsi istenen 'Jet Fadıl ' hakkında flaş karar

Binlerce yıl hapsi istenen 'Jet Fadıl ' hakkında flaş karar

Bu güne kadar dolandırıcılık suçlamasıyla sayısız kere hapse girip çıkan "Jet Fadıl " lakaplı Fadıl Akgündüz binlerce yıl hapsi istendiği davada yine saliveridi

Nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla tutuklanan ‘Jet Fadıl’ lakaplı Fadıl Akgündüz tahliye edildi.

DERNEK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU 

Bayrampaşa’daki Caprice Gold Yatırımcılar Derneği, Akgündüz tarafından dolandırıldıklarını iddia ederek, Şubat 2015’te savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Yatırımcılar, Akgündüz’ün başlattığı projeleri bitirmediğini ve verdikleri paraları geri alamadıklarını iddia etmişti.

2015 YILINDA HAPİSTE GİRDİ 

Savcılığa 21 Aralık 2015’te ifade veren Akgündüz, ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

HAKİM TEŞEKKÜR 

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmada Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut, yurtdışına çıkış yasağı konularak tahliye edildi.

Duruşmaya Silivri Cezaevi’nden sesli ve görüntülü bilişim sistemiyle (SEGBİS) katılan Akgündüz, kararı öğrenince hakime “Teşekkür ederim” dedi.

2500 YIL HAPSİ İSTENİYOR 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Akgündüz ve altı sanık hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’tan 698 yıldan 2 bin 443’er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Akgündüz, Caprice Gold Bayrampaşa ve Caprice Gold Maldivler projelerinde 349 kişiden ön ödeme alıp sözleşme şartlarını yerine getirmemekle suçlanıyor.

İlgili Haberler