BİM ortaklığında flaş gelişme

BİM ortaklığında flaş gelişme

Türkiye'nin en büyük perakende devi BİM Mağazaları AŞ Tarım Bakanlığının dün yaptığı anlaşma açıklaması ardından hisse satışı gerçekleştirdi.

Gıda Tarım orman bakanlığının dün yaptığı açıklamaya göre devletin karkas et satışı ile ilgili anlaşma yaptığı 2 parekende zincirinden biri olan BİM'de , açıklamadan sonra borsa dışı bir hisse satışı olayı yaşandı. Esrarengiz gelişmenin bakanlık açıklaması ardından yapılması manidar görüldü. 

BAKANLIK BİM VE A 101'İ SEÇTİ

Dün bakanlığın yaptığı açıklamada BİM ve eskiden Gülen cemaatine ait olan ancak 17-25 aralık sonrası el değiştiren A 101'in ucuz et satışı için 8 firma arasından seçildiği açıklanmıştı. Bu gün ise Naspak Gıdanın Erdoğan'a yakın bir aile olan Topbaşlardan hisse satın aldığı duyuruldu.

NELER OLUYOR

Naspak Gıda, BİM'in Topbaş ailesine mensup hissedarlarından şirket sermayesinin yüzde 10.51'ine denk gelen hisseyi satın aldığını duyurdu.

Naspak Gıda, BİM'de borsa dışından hisse satın aldı.

Naspak Gıda KAP'a yaptığı açıklamada, toplam 31.9 milyon adet halka kapalı payı borsa dışından 80 TL birim fiyat ile satın aldığını ve işlem sonunda BİM'de yüzde 10.51 hissedar konumuna geldiğini belirtti.

YÖNETİM HALA TOPBAŞ AİLESİNDE

Açıklamaya göre Naspak söz konusu payları BİM hissedarları Ahmet Afif Topbaş, Ömer Hulusi Topbaş ve Fatma Fitnat Topbaş'tan satın aldı.

Açıklamada yer alan bilgiye göre, Ahmet Afif Topbaş Naspak Gıda'nın Yönetim Kurulu Başkanı konumunda bulunuyor.

HİSSELERİ 79,95 LİRADAN İŞLEM GÖRÜYOR

BİM hisseleri saat 17.21'de yatay seyirle 79,95 liradan işlem görüyor. Açıklamaya göre Naspak söz konusu payları BİM hissedarları Ahmet Afif Topbaş, Ömer Hulusi Topbaş ve Fatma Fitnat Topbaş'tan satın aldı.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK PERAKENDECİLERİNDEN

Birleşik Mağazalar A.Ş. veya kısaca BİM, Türkiye'de indirim mağazacılığı yapan bir market zinciri. Mağaza sayısı ve yıllık ciro bakımından Türkiye'nin en büyük perakende kuruluşlarından biri.

BİM firmasının net kâr marjı yıllara göre; 2013 yılı %3,5, 2014 yılı %2,7, 2015 yılı %3,3 olarak gerçekleşmiştir. 2013 413 milyon, 2014 395,3 milyon, 2015 583,1 milyon Türk lirası olarak geçekleşmiştir.

İŞTE BİM İLE İLGİLİ HER ŞEY

7-052.jpg

İlgili Haberler