Beşir Atalay Karar Veremedi!

Beşir Atalay Karar Veremedi!

Gezi Parkı özelinde başlayıp tüm yurda yayılan eylemlerle ilgili iktidar kanadından gelen “arkasında kim var” açıklamalarına önceki gün bir yenisi daha eklenmişti, dün ise bu açıklamaya yalanlama geldi.

KAFALAR KARIŞTI

Gezi Parkı özelinde başlayıp tüm yurda yayılan eylemlerle ilgili iktidar kanadından gelen “arkasında kim var” açıklamalarına önceki gün bir yenisi daha eklenmiş, Beşir Atalay; eylemleri Türkiye’nin büyümesini içeride ve dışarıda kıskananlara ve Yahudi diasporasına bağlamıştı. Atalay’ın bu iddialarının hemen ertesi gününde Başbakan Yardımcılığı’na bağlı basın müşavirliğinden kendisinin böyle bir ifade kullanmadığına yönelik bir basın açıklaması geldi.
 
İFADELER ÇARPITILDI İDDİASI
 
Açıklamada “Beşir Atalay’ın dün Kırıkkale’de gazetecilerle yaptığı görüşmede bazı ifadeleri çerçevesi dışına taşınarak, eklemeler yapılarak bugünkü kimi gazetelere, internet sitelerine ve köşe yazılarına ‘Gezi Parkı olaylarının arkasında Yahudi diasporası olduğu’ şeklinde yer almıştır. Başbakan Yardımcımız Sayın Beşir Atalay’ın bu şekilde bir ifadesi veya değerlendirmesi söz konusu değildir. Maalesef bir haber ajansı Başbakan yardımcımızın açıklamalarını kendisi yorumlayarak ve çarpıtarak bu şekle getirmiş ve servis etmiştir.” ifadelerine yer verildi.
 
BEŞİR ATALAY NE DEMİŞTİ?
 
Kırıkkale’de gazetecilerle bir araya gelen Beşir Atalay, çözüm süreci ve gündeme ilişkin soruları yanıtlarken Gezi Parkı eylemlerine ilişkin olarak “Yurtdışında yurtiçinde Türkiye’nin fazla büyümesinden hasetlik duyanlar var, kıskananlar var. Bunların hepsi bir araya geliyor, bir yandan Yahudi diasporası… Gezi Parkı olaylarında yurtdışı basınının tutumunu gördünüz. Nasıl hemen çabuk satın aldılar ve hızlı şekilde değerlendirmeleri olmadan, hemen çok geniş şekilde yayına başladılar gördünüz.” ifadelerini kullanmıştı.
 
TÜRK MUSEVİ CEMAATİ: ENDİŞELİ VE ÜZGÜNÜZ
 
Beşir Atalay’ın söylemlerinin kamuoyunda geniş yankı bulmasının ardından dün Türk Musevi Cemaati internet sitesinde böyle genelleme içeren söylemlerin, içinde Türk Yahudi vatandaşlarının da bulunduğu, dünyanın herhangi bir ülkesinde yaşayan Yahudi inancına sahip kimseleri de kapsadığının anlaşılabileceği ve hedef alınabileceğine ilişkin kaygılarını dile getiren bir açıklama yayınlanmıştı. Açıklamanın ardından basın müşavirliği Beşir Atalay’ın Yahudi diasporası ile ilgili herhangi bir iddiada bulunmadığını belirten bir açıklama yaptı.

Bu noktada Beşir Atalay'ın konuyla ilgili açıklamalarının görüntüsünü ve basın müşavirliğinin açıklamasını birlikte veriyor, son kararı size bırakıyoruz.

















































Beşir Atalay'ın Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklama.