BDP'LİLERE LİNÇ GİRİŞİMİ

BDP'LİLERE LİNÇ GİRİŞİMİ

Abdullah Öçalan alehine slogan attı. İstiklal Marşı okudu. Grup Türk Bayrağı'nı parti binasına asmak istedi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İstanbul Eşbaşkanı Emrullah Bingül ve beraberindeki bir grup partili, saat 16.30 sıralarında Sultangazi İlçe Örgütü binasına geldi. Bingül, binada mahsur kalan partililer ile görüştükten sonra basın açıklaması yaptı.

"VALİLİK VE EMNİYET'İ KINIYORUZ"

Emrullah Bingül, Kobani ile ilgili basın açıklamalarını bile yapamadıklarını, saldırıya uğradıklarını belirterek, "Sultangazi ilçemiz şu anda abluka altında. Saat 13.00 sıralarında Kobani'deki direnişe destek vermek üzere insanlar burada toplanıp en demokratik haklarını kullanmak üzere bir eylemselliğin içerisinde olacaklardı. Aldığımız duyum, bilgi ve gözlemlediğimiz kadarıyla, programlı, planlı bir yönelişin olduğu ortada. Daha basın açıklaması yapamadan yoğun saldırı altında tutulmuşlardır. Şu anda 50'ye yakın arkadaşımız ilçe örgütünde mahsur kalmış durumdadır. Vali, Kaymakam Bey ve Emniyet yetkilileri ile görüştük. En ufak bir demokratik hak arayışı ortaya konulduğunda 10-15 dakikalık yoğun bir saldırı ile dağıtılırken, burada saatlerdir 50 arkadaşımız mahsur iken, çevrede hazırlanmış gruplar dağıtılmamaktadır. Bu noktada da İstanbul Emniyet ve Valiliği'nin tutumunu da huzurunuzda eleştirmek ve kınamak durumundayız" dedi.

"POLİS EŞLİĞİNDE TAHLİYE EDİLMEK İSTEMİYORUZ"
Bingül, binada mahsur kalan partililerin duruma tepki olarak içeride beklediklerini vurgulayarak, "Biz kendi ilçe binamız, kendi mülkiyetimiz içerisinde oturur vaziyetteyiz. Olağan koşullar sağlanıp, biz kendi koşullarımız içerisinde tahliye olamayacaksak, burada oturmaya devam edeceğiz. Birazdan Sayın Vali ve Kaymakam ile görüşeceğiz. Olağan koşulların sağlanmasını talep edeceğiz. Biz burada polis nezaretinde tahliye edildiğimiz noktada, bu ilçe binalarımız ne olacak? İlçe binalarımızı nereye taşıyacağız? Bu garantisi olmayan durumda, arkadaşlarımız içeride beklemeye devam edeceklerdir. Olağan koşullar sağlanana kadar" diye konuştu. 

VATANDAŞLAR SALDIRDI

SULTANGAZİ'de DBP(Demokratik Bölgeler Partisi) üyesi bir grup, Kobani'de yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yapmak için saat 13.00 sıralarında Sultançiftliği Cebeci Caddesi üzerinde bulunan ilçe binası önünde toplandı. AKP İlçe binası önüne yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Bunun üzerine grup polise taş, havai fişek ve sopalarla saldırdı. Polis yaklaşık 500 kişilik grubu tazzikli su ve gaz bombalarlıyla müdahale ederek dağıttı.

071020141927078017718_2.jpg

BDP BİNASINA SIĞINDILAR ÇIKAMIYORLAR

Polisin müdahalesini gören vatandaşlar grubu protesto etmek bir araya geldi. Daha sonra vatandaşlar ellerinde sopa ve demirlerle gruba saldırmak istedi. Bu kez polis vatandaşlar müdahale etti. Tekrar toplanan vatandaşlar DBP binası kaçan partilileri beklemeye başladı. Vatandaşlar parti binasının camlarını kırıp polisle tartıştı. Parti binası çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polis vatandaşlara aralıklarla tazzikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Bir süre sonra büyük bir Türk bayrağı ile gelen grup Abdullah Öçalan alehine slogan attı. İstiklal Marşı okudu. Grup Türk Bayrağı'nı parti binasına asmak istedi. Ancak polis bayrağın asılmasına izin vermedi. Polisin bayrağı alması üzerine vatandaşlarla polisler arasında gerginlik yaşandı.

LİNÇ GİRİŞİMİ

Polis bir kez daha grubu dağıtmak için gaz bombası tazzikli su kullandı. Polisin attığı gaz bombasının kapsülü bir vatandaşın başına isabet etti. Yaralanan vatandaşlar ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ara sokaklarda DBP'li olduğu ileri sürülen bir kişi vatandaşlar linç etmek istedi. Yaralanan kişiyi vatandaşların elinden polis kurtardı. Bu sırada sokak aralarında silah sesleri duyulmaya başlandı. Nereden geldiği belirlenemeyen bir kurşun bir polis memurunun eline isabet etti. Yaralı polis memuru, Sultangazi İlçe Emniyet Müdürü Ufuk Kayadelen'in çabalarıyla hastaneye sek edildi. Vatandaşların BDP ilçe binası çevresindeki bekleyişi sürüyor. 

İŞTE GÖRÜNTÜLER

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

SULTANGAZİ'DE OLAYLAR DEVAM EDİYOR

Sultangazi Cebeci Mahallesi'nde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kobani'de meydana gelen saldırılarla ilgili olarak açıklama yapacağı sırada meydana gelen müdahalede 1. Cebeci Yolu'nda bulunan parti binasına bir grup partili sığındı. Binanın çevresini saran yaklaşık bin kişilik mahalleli parti binası içerisine sığınanların dışarı çıkartılması için binanın çevresini sardı. Polis ekipleri parti binasına girmek isteyen kalabalık grubu önce dağılmaları için uyardı. Bu sırada parti binasından yukarıdan aşağıya kova ile su döküldü ve çaydanlık ve kova aşağıya atıldı. Dağılmamakta ısrar eden mahallelinin binayı taşlamaya başlayınca polis ekipleri TOMA ile tazyikli su sıktı ve gaz bombası atılarak müdahale etti. Mahalleli kısa bir aradan sonra tekrar parti binası çevresinde toplanarak bayrak açarak İstiklal Marşı okudu. Binaya taş atmaya devam eden mahalleliye polis ekipleri yeniden müdahale etti. Dağılan mahalleli yolda önlerine çıkan bazı kişileri ellerinde bulunan sopalarla dövdü. Olaylar sırasında henüz nereden geldiği belirlenemeyen bir kuşun ile çevik kuvvet ilk yardım ekiplerinde görevli bir polis memuru elinden yaralandı. Yaralı polis memuru meslektaşlarının yardımıyla hastaneye sevk edildi. Yaralı polis memurunun durumunun iyi oldu öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı