Bayramda hangi köprüler ücretli hangileri ücretsiz?

Bayramda hangi köprüler ücretli hangileri ücretsiz?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ramazan Bayramı tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğünce işletilen otoyollar ve köprüler ücretsiz olacak" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ramazan Bayramı tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğünce işletilen otoyollar ve köprüler ücretsiz olacak" dedi. Fakat işletmesi özel sektörün elinde olan ve bayramda ücretsiz olmayan köprülerimiz de var.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Ramazan Bayramı tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğünce işletilen otoyollar ve köprüler ücretsiz olacak Bayram tatili dolayısıyla milyonlarca vatandaşımız yola çıkacak. Yollarda yaşanacak yoğunluk nedeniyle Bakanlık olarak kara, deniz, hava ve demiryollarında tüm önlemlerimizi aldık. Trafik kazalarının yaklaşık yüzde 90’ı sürücü kaynaklı. Bu nedenle vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda uyarmak istiyorum” dedi.

ÜCRETLİ OLANLAR DA VAR
Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Osmangazi Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nden geçişlerde ise herhangi bir değişiklik olmayacak. Çünkü buraların işletmesi özel sektörün elinde bulunuyor. Yavus Sultan Selim ve Osman Gazi köprülerinden geçiş ücretleri şöyle:

656565

5345345

Avrasya Tüneli tek yön geçiş ücretleri ise otomobiller için 19,20 TL, minibüsler için ise 28,80TL olarak belirlenmiş durumda.

HAZİNE GARANTİSİ VAR

Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprü’lerinde hazine garantisi bulunuyor. Yani devletin saptadığı günlük araç garantisinden daha az araç geçtiği zaman zararı hazine yani vatandaş karşılıyor. Gerek Osmangazi Köprüsü gerek Yavuz Sultan Selim Köprüsü gerek Avrasya Tüneli hergün on binlerce lira zarar ediyor. Fatura vatandaşa çıkıyor.

 

İlgili Haberler