"BAYAN YANI" DERGİSİNDEN MÜTHİŞ KAPAK

"BAYAN YANI" DERGİSİNDEN MÜTHİŞ KAPAK

Bayan Yanı Dergi bu yıl 3. yaşını süper bir 8 Mart Özel sayısı ile kutluyor!

BAYAN YANI 8 MART ÖZEL SAYISI


Bayan Yanı Dergi bu yıl 3. yaşını süper bir 8 Mart Özel sayısı ile kutluyor! Cesur, itaatsiz, sarsıcı, kederli, komik ve hayata dair yazı ve çizgilerle Bayan Yanı Özel bayilerdeki yerini aldı! Türkiye'nin emekçileri sadece bayanlardan oluşan ve büyük ilgi gören "Bayan Yanı"  Dünya Emekçi Kadınları gününe mizahi bakış açısı ile yine damgasını vuruyor. "Bayan Yanı" , bu gün dağıtılan Özel Sayısı ile ilgili özel bir duyuru yayınladı. Bakalım bu özel sayıda neler var?

TÜM BAYAN ÇİZERLER DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ İÇİN ÇALIŞTI

2011 yılında LeMan camiasının kadın yazar ve çizerlerinin yanı sıra, pek çok kadın yazarın da katkısı ile hazırlanmış ve özel bir 8 Mart sayısı olarak yayınlanmıştı Bayan Yanı. Ancak gelen tepkilerin coşkusuna ve ısrarına karşı koyamamış; böylece sürekli yayınlanan, aylık bir yayın halini almıştı.

Bayan Yanı, 2011'den beri her Mart sayısını 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle özel bir sayı olarak hazırlıyor. Bayan Yanı'nın 2014 Mart özel sayısı da gene arşivlik ve çok özel...

68 sayfalık özel sayıda ÖrenDayan Femen, Sıdıka, Ramize Erer, Feyhan Güver, Gülay Batur, Paparazziye, Melda Onur, İpek Özsüslü, Elif Nurşad, Ezgi Aksoy, Betül Yılmaz, Ayşe Özer, Katina Karanikola, Sibel Bozkurt, Duygu Yavuz ve Zehra Ömeroğlu'nun yanı sıra; REDHACK'ten Şirine, Beyrutlu yazar ve aktivist Joumana Haddad'dan “Doğmamış Kımıza Mektup”, Kolombiyalı yazar María Ximena Pineda'dan “Latin Aşık Miti”, oyuncu Nilüfer Açıkalın, yazar Arzum Uzun, yazar, aktivist ve pantomim sanatçısı Janset Karavin, yazar Müge İplikçi, yazar Özlem Kumrular, sanat eleştirmeni ve küratör Beral Madra, Aslı Erdoğan, Şebnem İyinam, Pınar Şenel, İmrozlu Eleni Mavriyano, Ayşen Baloğlu, sinema ve popüler kültür sitesi Öteki Sinema'nın kadın yazarlarından Porno Lobisi ve daha pek çok sürpriz isim yer alıyor.

ÖRENDAYAN

by-mart-kapak-ici.jpg

GEZİNİN ANNELERİ

Özel sayının en önemli sürprizleri arasında Gezi'nin anneleri var. Gezi direnişinde hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in, Ali İsmail Korkmaz'ın ve Ahmet Atakan'ın anneleri, oğullarını kaleme aldılar; isyanlarını kağıda döktüler...

TAŞ ATAN TEYZE

Özel sayının bir diğer sürprizi; Gezi direnişinin simgelerinden “taş atan teyze” ya da “sapanlı teyze” olarak tanınan Emine Cansever. Cansever, neden sapanı eline aldığını ve Hasan Ferit Gedik'in vurulduğu o günü anlattı.

BU GÜNDEN İTİBAREN BAYİLERDE

Tüm bu isimleri ve diğer sürprizleri kaçırmak istemiyorsanız, Bayan Yanı Özel'in arşivlik sayısını bayinizden istemeyi unutmayın... 

8 MART DÜNYA KADIN EMEKÇİLERİ KONULU KARİKATÜR SERGİSİ KAŞ'TA

İş Kadın haklarına, kadına şiddete, kadın emeğinin sömürülmesine geldiğinde devletin hiç bir desteğinin görülmediği ülkemizde sanatçılar boş durmuyor. Ülkemizde ki tüm mizah dergilerinin ilk okulu sayılan ünlü Oğuz Aral'lı Gırgır döneminde yetişmiş usta çizer Sunder Erdoğan ve Haber Artı editörlerinden Ferit Avcı 8 Mart Dünya Kadın Emekçileri Gününe özel bir sergi açıyorlar. Sergi Sunder Erdoğan'ın uzun yıllardır yaşadığı, Antalya'nın Kaş ilçesinde cumartesi günü izleyenlerin beğenisine açılacak. İşte O sergide yer alacak çalışmalardan bazıları.

karikatur-1.jpg

karikatur-2.jpgkarikatur-3.jpgkarikatur-4.jpgkarikatur-6.jpgkarikatur-7.jpgkarikatur-5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı