Başkan Prezervatif Davasına Son Noktayı Koydu

Başkan Prezervatif Davasına Son Noktayı Koydu

Başkan Akaydın, "Kumsal'ın AKSAV'daki görevi bitmiştir. Ben bitirdim" dedi.

 
 
'Kumsal'ın görevini ben bitirdim'
 
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKSAV Şeref Kurulu Üyesi Mustafa Akaydın, aralarında prezervatifin dahi bulunduğu kişisel giderlerini vakfa fatura ettikleri gerekçesiyle hakkında iddianame hazırlanan ve 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak AKSAV Genel Müdürü Göksel Kumsal'ın görevi bıraktığını açıkladı. Başkan Akaydın, "Kumsal'ın AKSAV'daki görevi bitmiştir. Ben bitirdim" dedi.
 
Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında 'AKSAV adına ve AKSAV'ın görevlendirdiği işler sırasında, görev gereği yapılmış giderler gibi göstererek kişisel giderlerini vakfa fatura ettikleri' gerekçesiyle hazırlanan iddianamede adı geçen Genel Müdür Göksel Kumsal'la ilgili tartışmalara, Belediye Başkanı Mustafa Akaydın son noktayı koydu.
 
Başkan Akaydın, öncelikle AKSAV'a karışmadığını, geçen yıl 'bir tarih yazarak' başkanlığı bıraktığını söyledi. Bu kararını, gülerek "İyi de yapmışım Allah yüzüme bakmış" şeklinde yorumlayan Başkan Akaydın, şunları söyledi:
 
"Şunun altını çizeyim, Ben AKSAV'da bir yanlış olduğuna inanmıyorum. Şikayetçinin ruh sağlığının pek iyi olmadığına dair veriler var bende. Neticede bir süreçtir. Bu süreç hakkında konuşmak doğru değil. Benim görüşüm, hakkında cezai soruşturma açılan insanlar etik olarak görevleri bırakmalıdır. Benim gücüm sadece belediyemin elemanı Göksel Kumsal'a yeter. Göksel Kumsal'a da 'Ben senin faydalı, gerekli, masum bir adam olduğuna inanıyorum ama AKSAV'daki görevinden ayrıl' dedim. Ama kendisi benim danışmanım olarak Altın Portakal'a destek verecek. Göksel Kumsal'ın AKSAV'daki görevi bitmiştir. Ben bitirdim."
 
Başkan Akaydın, haklarında 5 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan ve prezervatif, içki gibi giderleri vakfa fatura ettikleri iddia edilen AKSAV Genel Müdür Yardımcısı Birol Kaya ve İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Şanlı'yla ilgili olarak "Ötesi beni ilgilendirmiyor" değerlendirmesinde bulundu. AKSAV'da Kumsal'dan boşalan yere yapılacak görevlendirmeyle ilgili bir tasarrufu olmayacağını belirten Başkan Akaydın, bir soru üzerine "Altın Portakal isim hakkı Büyükşehir Belediyesi'ne ait. İsterse AKSAV'a vermeyebilir. Ama AKSAV gibi 20 yıllık bir kurumu yok saymayı doğru saymam. Benim AKSAV'da genel müdürlüğe kimin getirileceği konusunda bir değerlendirmem olmayacak. Başkanı belli, Arif Bulut. Yönetim kurulu üyeleri ortada" diye konuştu.