BAŞBUĞ’DAN FİŞLEME İTİRAFI

BAŞBUĞ’DAN FİŞLEME İTİRAFI

“Başbakan’a emniyette yapılanma ile ilgili liste vermiştik”

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un “Başbakan’a emniyette yapılanma ile ilgili liste vermiştik” sözleri fişleme itirafı olarak yorumlandı.

Zaman Gazetesi Yazarı Mümtaz’er Türköne; son polis operasyonunun, Ergenekoncularla hükümetin ortak yapımı olduğunu belirtirken, “İlker Başbuğ’un da sözleri bunun itirafı. Zaten bu olan bitenler, Erzincan komplosunun aynı mantığı. İrticayla Mücadele Eylem Planı’na uyumlu. Polislerin gözaltına alınması, tamamen 28 Şubat gibi, algı operasyonu şeklinde yürütüldü. Tam anlamıyla ortak yapım projesi” dedi.

Zaman Gazetesi Yazarı Ali Bulaç da Başbuğ’un elde edilen ve stoklanan isimlerin olduğunu; fişlemelerin olduğunu itiraf ettiğini söyledi.

CHA’nın haberine göre; Eski Genel Kurmay Başkanı ve Ergenekon sanığı İlker Başbuğ, katıldığı bir televizyon programında; görev döneminde, çeşitli kanallardan alınan bilgiler dâhilinde, Emniyet ile ilgili bir liste hazırladıklarını anlattı. Başbuğ, "Bu listeyi Sayın Başbakan’la paylaştım. Hatırladığım kadarıyla, bu listenin başında da, şimdi gözaltında olan İstihbarattan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer vardı. Kendisi aldı, ilgileneceğini söyledi. Sonuç alamadık, gelişme olmadı." itirafında bulundu. Başbuğ’un bu sözleri yeniden fişleme tartışmalarına neden oldu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı