BAŞBAKANLIKTA  KRİZ TOPLANTISI SONA ERDİ; İŞTE AÇIKLAMA

BAŞBAKANLIKTA KRİZ TOPLANTISI SONA ERDİ; İŞTE AÇIKLAMA

toplantının ardından yapılan açıklamada somut ayrıntılar yer almadı. Teşhis sadece küresel gelişmeler sonucu şeklinde açıklandı.

AKP Hükumetinin kimi bakanları ve bazı AKP medyasının Dolar'da ki yükselişi önemsemedikleri 3.15 seviyelerinden 3.4 TL seviyelerine gelmesi ardından program dışı gerçekleştirilen EKK toplantısından Merkez Bankası üzerinden tedbirler alınacağı açıklaması geldi.

DALGALI KURA MERKEZ BANKASI MÜDAHALE ETMEYECEK AÇIKLAMASININ TERSİNE

Önceki açıklamalarda sürekli Merkez bankası'nın piyasalara müdahale etmeyeceği açıklanmıştı. Dün Banka tarafından piyasalara 700 Milyon dolar likit sağlayacak tedbirlerin ardından Dolar kuru  bu gün 3.40 psikolojik sınırını geçmişti.

NE OLACAK

Açıklamanın şifrelerini okumaya çalışan uzmanlar. "Merkez bankası zaten bu tedbirleri alıyordu, bu açıklamada değişen ne olacak netleşmedi" yorumlarıı yapıyorlar. Bazı yorumcular ise, "Toplantıdan tek nedenin küresel ekonomi olduğunun teşhisi çıkmış görünüyor,başkanlık tartışmaları ve terörün ekonomiye etkisinden hiç söz edilmemiş" diyor. "Bu anlayışla tek başına Merkez Bankası tedbirleri ile kur sorunu çözülemez" değerlendirmelerinde bulunuyor.

İşte EKK toplantısından sonra yapılan açıklama

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, dövizdeki hızlı tırmanışa karşı ekonominin direncini artıracak reformların hızlandırılacağını ve Merkez Bankası'nın gereken tedbirleri alacağını açıkladı.

HAFTAYI BÖYLE KAPATTI

1-217.jpg

AÇIKLAMA ŞÖYLE

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan ve gündemine dövizdeki son günlerde yaşanan hızlı tırmanışı da alan EKK toplantısı sonrasında şu açıklama yapıldı:

EKONOMİK GELİŞMELER DEĞERLENDİRİLMİŞTİ

“Başbakanımız başkanlığında yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında küresel piyasaları ve ülkemizi etkileyen ekonomik gelişmeler kapsamlı bir şekilde değerlendirilmiştir.

Piyasalardaki hareketliliğin esas itibariyle küresel kaynaklı olduğu değerlendirilmekle birlikte ülkemize etkilerini sınırlamak amacıyla tüm tedbirler gözden geçirilmiştir.

MERKEZ BANKASI TEDBİRLER ALACAK

Bu çerçevede; T.C. Merkez Bankası, ekonomik gelişmeleri yakından takip etmekte olup fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda gereken tedbirleri alacaktır.

Ekonomimizin direncini artıracak reformlar hızlandırılacaktır. Ayrıca, reel sektörün güçlü biçimde desteklenmesine yönelik adımlara devam edilecektir.”

Kaynak:Haber Kaynağı