BAŞBAKANLIKTA ACİL DOLAR TOPLANTISI

BAŞBAKANLIKTA ACİL DOLAR TOPLANTISI

Hükumetin bir çok yetkilisinin hafife aldığı Dolar kuru 3.4 TL psikolojik sınırını da geçince Başbakan Binali Yıldırım EKK'yı acil toplantıya çağırdı. Piyasalar nefesini tuttu.

Önce darbe girişimi sonrası 2.90'lardan 3 TL psikolojik sınırına yerleşen, ardından baikanlık tartışmaları ve terör olayları yüzünden 3.20 Tl'yi gecen dolar, kredi kuruluşlarının not indirme açıklamaları ile giderek yükselen doların ekonomiyi daha çok etkilemesi ardından Çankaya Köşkünde Ekonomi Koordinasyon Kurulunu toplantıya çağırdı.

HAFİFE ALINMIŞTI AMA

Bazı Hükümet yetkilileri ve AKP'ye yakın medyada hafife alınan Dolar kurunun 3.4'ün üzerine çıkması üzerine piyasalarda ciddi rahatsızlıklar başgöstermeye başlamıştı.

DOLARIN YÜKSELİŞİ DEĞERLENDİRİLECEK

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında ekonomi yönetiminin katılımıyla bugün toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) son dönemde döviz kurunda yaşanan hızlı yükseliş ele alınıyor.

KRİZ TOPLANTISI 16 :30'DA BAŞLADI

Dolar/TL son dönemde hem iç hem dış gelişmelerle neredeyse her gün tarihi zirvesini yenileyerek yükselişini sürdürüyor.

TOPLANTI AÇIKLAMASI YÜKSELİŞİN HIZINI KESTİ

Kur bugün de yeni zirve olan 3.4080'ni test ettikten sonra Yıldırım'ın EKK toplantısında döviz kurunda son dönemde yaşanan hızlı yükselişin de değerlendirileceğine yönelik açıklamalarının desteğiyle yönünü aşağı çevirerek saat 1605 itibarıyla 3.37 civarında işlem görüyor.

Başbakanlık kaynakları öğle saatlerinde verdikleri bilgide, EKK'nın bugün Çankaya Köşkü'nde Yıldırım başkanlığında toplanacağını duyurmuştu.

TOPLANTI PROGRAMDA YOKTU

Yıldırım Cuma namazı çıkışı gazetecilerin EKK gündemine ilişkin soruları üzerine, "Yaşanabilecek olağanüstü gelişmelere karşı tedbirli olmalıyız. Bu şartları değerlendirip ekonomimizle ilgili gereken kararları alacağız. Bugünkü EKK toplantısında döviz kurundaki artışı değerlendireceğiz" diye konuştu.

ENDİŞEYE MAHAL YOK DEDİ AMA

Türk ekonomisiyle ilgili herhangi bir endişeye mahal olmadığını kaydeden Yıldırım, "Türk ekonomisinin temelleri sağlam, bir tereddüt yok" ifadesini kullandı.

EKK toplantısına Yıldırım'la birlikte Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, Hazine Müsteşarı Osman Çelik, TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül ile BİST Başkanı Himmet Karadağ da katıldı.

FİK TOPLANTISINDA GELİŞMELER DEĞERLENDİRİLDİ

Öte yandan Hazine'den yapılan açıklamaya göre, Finansal İstikrar Komitesi'nin bugün Şimşek başkanlığında toplandığı belirtilerek, "Toplantıda, son dönemde küresel ölçekte ve ülkemiz özelinde yaşanan gelişmelerin ülkemiz finansal piyasalarına etkileri ile önümüzdeki döneme ilişkin görünüm ayrıntılı olarak değerlendirilmiştir" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı