Bahçeli: ''Muhteşem Yüzyıl'dan daha iyi''

Bahçeli: ''Muhteşem Yüzyıl'dan daha iyi''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün akşam medya organlarının MHP muhabirleri yemekte bir araya geldi.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bahçeli, "Gündemi basının belirlemesi gerekirken Başbakan belirliyor. Türkiye'de olaylar oya gibi işleniyor konular birbiri ile ilişkili. Senaryoyu kim yazıyorsa çok iyi yazıyor, Muhteşem Yüzyıl senaryosundan daha iyi yazıyor. AKP'nin ne yapmaya çalıştığını anlamakta güçlük çekiyorum" diye konuştu
Bahçeli, ""Dokunulmazlık konusu gündeme getirildi, pazarlık konusu yapıldı, gündem değiştirmek için yapılıyor. Gündemi basının belirlemesi gerekirken Başbakan belirliyor. Türkiye'de olaylar oya gibi işleniyor konular birbiri ile ilişkili. Senaryoyu kim yazıyorsa çok iyi yazıyor, Muhteşem Yüzyıl senaryosundan daha iyi yazıyor. AKP'nin ne yapmaya çalıştığını anlamakta güçlük çekiyorum" dedi. 

ABD Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıyı değerlendiren Bahçeli, "DHKP-C, toplumsal tabanı olmayan taşeron bir terör örgütüdür" diye konuştu. 

Bahçeli, "Başkanlık sistemi ile büyükşehir belediyesi yasası arasında pamuk ipliğine bağlı ince bir bağlantı var. Bu bağlantı koparsa ülke bölünür Anaların ağlamaması yönündeki yaklaşımlarla ilgili olarak da "(Yaşa ve yaşat) ilkesi bizde geçerli, bu ilkeyi benimseyenler anaların ağlamasını ister mi?"dedi.

Tutuklu komutanlarla ilgili yasal düzenlemelere değinen Bahçeli, "Adalet Bakanlığı'nın başlangıçtan bugüne yaptığı düzenlemeler göz önüne alınırsa bu yapılabilir Bunun için hukuk fakültesi öğrencisi olmaya bile gerek yok" görüşünü dile getirdi.

Bahçeli, son olarak 8-9 Şubat 1969'da kurulan partisinin kuruluş yıldönümü dolayısıyla 9 Şubat'ta Ankara Arena'da "Gelecek sizin, siz geleceksiniz" adıyla bir şölen düzenleyeğiz Yerel seçimler için ise 9 bölgede 9 miting yapacağız. Her birine "Bayrak", "Türkçe" ve "Ülkem" gibi değişik isimler vereceğiz" diye konuştu.