Atilla Taş davasında flaş gelişme

Atilla Taş davasında flaş gelişme

14 aydır cemaat medya yapılanması suçlaması ile tutuklu olarak yargılandığı davada tahliyesine karar verilen ünlü sanatçı Atilla Taş'ın şu saatlerde cezaevinden salıverilmesi bekleniyor

"FETÖ" davasında yargılanan Atilla Taş, Murat Aksoy ve Davut Aydın tahliye edildi.

KAYINPEDERİ OLAN KUŞ GİBİ UÇARKEN

Cemaatin medya yapılanması” adı altında yürütülen ve 29 kişinin yargılandığı davanın duruşmasında konuşan tutuklu sanık Atilla Taş, “Günah keçisi bir ben miyim? Amcası olan, dayısı olan, ByLock’u olan, kayınpederi olan kuş gibi uçarken Atilla Taş 14 aydır neden hapis yatıyor?” dedi. 

DAHA ÖNCEDE TAHLİYE KARARI VERİLMİŞTİ

Haklarında tahliye kararı verildikten sonra tekrar tutuklanan aralarında Atilla Taş ve gazetecilerin de bulunduğu 13 kişinin yargılandığı davanın duruşması İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Mahkemede aralarında Atilla Taş ve Murat Aksoy’un bulunduğu 13’ü bu davadan, 13’ü ise darbe teşebbüsü soruşturmasından tutuklu 26 sanık hazır bulundu.

14 AYDIR HAPİS YATIYORDU

Savunma yapan Atilla Taş, “Atilla Taş ile terör olsa olsa espriyle yan yana gelebilir” dedi.
Taş, kendisinin ‘günah keçisi’ ilan edildiğini belirterek şöyle konuştu:

Atilla Taş ne yapmış? Bir tweet atmış, bir gazetede yazmış. O gazetede yazmak suçmuş. Bu gazetede yazan bir tek ben miyim? Bu gazetenin Ankara Temsilcisi savcılıktan elini kolunu sallayarak giderken, diğer yazarlara soruşturma dahi açılmazken, kimisi kaçmışken, günah keçisi bir ben miyim? Amcası olan, dayısı olan, ByLock’u olan, kayınpederi olan kuş gibi uçarken Atilla Taş 14 aydır neden hapis yatıyor?

MUHALİF ÇİZGİM DEĞİŞMEDİ

Söz konusu gazetede yazmadan önce de muhalif olduğunu çizgisinin değişmediğini kaydeden Taş, devamla şunları aktardı:

Yazdığım gazete yasal şartlarda çıkıyordu. Kimsenin hakkında bir soruşturma dahi yoktu. Herhangi birisinin bırakın terör örgütü üyesi olmayı, haklarında en küçük bir soruşturma dahi olduğunu bilsem mahallesine dahi uğramazdım..

Aralarında Atilla Taş'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 29 sanığın yargılandığı "FETÖ" davasında, duruşma savcısı Atilla Taş ve Murat Aksoy'un tahliyesini talep etmişti

İlgili Haberler