Arınç da Mısır'dan konuştu

Arınç da Mısır'dan konuştu

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, sabah saatlerinde Mısır'da meydana gelen onlarca insanın hayatını kaybettiği olaylarla ilgili olarak, "Halkıyla savaşan, halkına silah doğrultan ve bu sebeple meşru hü

ANKARA- Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, sabah saatlerinde Mısır'da meydana gelen onlarca insanın hayatını kaybettiği olaylarla ilgili olarak, "Halkıyla savaşan, halkına silah doğrultan ve bu sebeple meşru hükümetleri, cumhurbaşkanını devirerek yetkileri bir başkasının eline veren bir anlayışı şiddetle kınıyoruz" dedi. Arınç, Taksim'de görüntülenen eli palalı saldırganla ilgili olarak, "Elinde bir pala olan herkese sataşan, kimine tekme atan korkunç bir görüntü. 'Neden serbest bırakılmıştır' derseniz bunu hakime sormak lazım. Ben de bunu sizin gibi çok garip karşıladım" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Yeni Bina'da yapılan ve yaklaşık 4,5 saat süren Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası Bülent Arınç açıklamalarda bulundu. Mısır'da meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili olarak Arınç, "Bu sabah erken saatlerde oturma eylemi yapan göstericilerin üzerine ateş açılması üzerine 60'a yakın insanın hayatını kaybettiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Halkıyla savaşan, halkına silah doğrultan ve bu sebeple meşru hükümetleri, cumhurbaşkanını devirerek yetkileri bir başkasının eline veren bir anlayışı şiddetle kınıyoruz" dedi.

'MISIR'A KARŞI İLKELİ TAVRIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ'

Mısır'da yaşanan darbe sonrası iki ülke arasındaki ilişkilerin nasıl devam edeceği şeklindeki soruyu Arınç, "Mısır'da olanbitenlere karşı ilkeli tavrımızı devam ettireceğiz. Mısır'da yaşananlara destek açıklaması yapan ülkelerle, bunun yanlış olduğuna dair görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkiler tarihten gelen köklü ilişkilerdir. Türkiye ile Mısır birbirinden ayrılmaz parçalardır. Mısır halkıyla, Mısır'ın seçilmiş hükümetiyle görüşmelerimiz sürecektir" diye yanıtladı.

'MURSİ'NİN TÜRKİYE'YE GELECEĞİ İDDİALARI SPEKÜLASYONDUR'

Muhammed Mursi'nin darbeyle devrilmesinin ardından Türkiye'ye geleceğini iddialarının spekülasyon olduğunu belirten Arınç, Mursi'nin seçilmiş bir cumhurbaşkanı olduğunu ve sığınma talebi gibi bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi. 

'PALALI EYLEMCİ'

İdris Naim Şahin'in demokratik eylem dediği palalı eyleme Bülent Arınç'tan itiraz geldi. Arınç şunları söyledi: Geçtiğimiz günlerde Taksim'deki gösteriler sırasında görüntülenen ve göstericilere saldıran eli palalı kişinin çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmasını değerlendiren Arınç, "Elinde bir pala, bir satır olan herkese sataşan, kimine tekme atan korkunç bir görüntü. İnsanların can ve malına zarar veren, tehdit kokan bir harekettir. Uzun süre ekranlarda ekranlarda kalmıştır, Savcılık tutuklama talebiyle göndermiş, mahkeme serbest bırakmıştır. 'Neden serbest bırakılmıştır' derseniz bunu hakime sormak lazım. Ben de bunu sizin gibi çok garip karşıladım."

DÖVİZLİ ASKERLİK

Arınç, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için dövizli askerliğin 10 bin Euro'dan 6 bin Euro'ya indirildiğini açıkladı.