ANTALYA'NIN SİMGESİ DEV OTEL KAPANIYOR

ANTALYA'NIN SİMGESİ DEV OTEL KAPANIYOR

Krize giren diğer sektörler için kurtarma projeleri üreten iktidar, nedense milyonlarca yatak kapasitesine sahip Antalya turizminin yaşadığı krize destek olacak özel bir proje üretmedi.

Antalya Turizm tarihinin en kritik döneminden geçiyor, Rus savaş uçağının düşürülmesi ile ortaya çıkan krizin ardından giderek yükselen kanlı terör saldırıları Türkiye'nin turizm başkanti olarak anılan Antlaya'nın ekonomik bir cehenneme dönüşmesine neden oldu. 

TURİZM SEKTÖRÜ GÖZDEN ÇIKARILDI MI

Krize giren diğer sektörler için kurtarma projeleri üreten iktidar, nedense  milyonlarca yatak kapasitesine sahip Antalya turizminin yaşadığı krize destek olacak özel bir proje üretmedi. Neredeyse her gün bir başkası kapılarına kilit vuran dev tesislere bir yenisi daha eklendi. İşsizliğin giderek arttığı Antalya'da çaresizlik giderek büyüyor.

1990 YILINDAN BERİ ANTALYA'NIN SİMGESİ OLAN OTEL

Antalya'da 1990'da hizmete giren, bulunduğu bölgeye adını veren düryaca ünlü otel de turizm sektöründeki krizden nasibini aldı ve kapılarını kapattı. Özkaymak Grubu tarafından işletilen Özkaymak Falez Otel, güvenlik görevlileri hariç, genel müdür dahil tüm personelin işlerine son verilerek kapatıldı. 

otel_ozkaymak-falez-otel_ymfyccop1a6x9tcf9fm9.jpg

NE ZAMANA KADAR KAPALI KALACAK BİLİNMİYOR

Otelin 2017 yaz sezonuna kadar mı kapalı kalacağı, yoksa süresiz mi kapatıldığı bilinmiyor.

Özkaymak Falez Otel Genel Müdürü Hayrettin Saraç, Facebook hesabından paylaştığı mesajda., "Yürütmekte olduğum Özkaymak Falez Otel Genel Müdürlüğü'nden otelin kapatılması sebebiyle 18.12.2016 tarihi itibariyle ayrılmış bulunmaktayım. Gorevim esnasında bana destek olan tüm herkese teşekkur eder, saygılar sunarım" diyerek kara haberi duyurdu. 

BAŞKENTİN ÇÖKTÜĞÜ ANDIR

Hayrettin Saraç'ın mesajına yapılan yorumlar arasında tecrübeli turizm araştırmacısı-yazarı Zafer Cengiz'in,  "Falez Otel'in kapanması turizmde yükselme devrinin ve buna da paralel olarak başkentin çöktüğü andır! Tarihe bomba gibi bir kayıt atabiliriz" yazısı dikkati çekti.

26 YILDIR ÇALIŞIYORDU

Antalya kent merkezinde 26 yıldır faaliyet gösteren Özkaymak Falez Otel, geçen yılın sonunda 2016 yaz sezonuna kadar kapalı kalmıştı.

Otelde konaklayan son müşterinin 20 Aralık Salı günü ayrılacağı ve ardından otelin güvenlik görevlilerine emanet edilerek, genel müdür ve diğer yöneticiler dahil en alt kademeye dek tüm personelin oteli terk edeceği ve kapıların kilitleneceği belirtiliyor.

İŞTE O MESAJ

falez2.jpg

 

İŞTE HİLELİ GIDA ÜRETEN 96 FİRMA VE MARKA 

670.jpg

 

kaynak Antalya ajans