Ankara'da tren faciası 9 Ölü 47 yaralı

Ankara'da tren faciası 9 Ölü 47 yaralı

Ankara'da Yüksek Hızlı trenin başka bir tren lokomotifi ile çarpışması sonrası meydana gelen faciada ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü 43 kişi yaralandı.

Ankara'da yüksek hızlı tren kontrol lokomotifine çarptı. Kazada 4 kişi öldü, 43 kişi yaralandı. Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT), Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz İstasyonunda kontrol lokomotifine çarpıp raydan çıktı. Kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 43 kişi yaralandı.

NEDENİ SİNYALİZASYON HATASI MI

Habertürk TV'deki bilgiye göre, hatta sinyalizasyon arızası olduğu ve makinistlerin telsizle haberleştikleri belirtildi. Kazanın bu nedenle meydana gelip gelmediği araştırılıyor.

YİNE FACİA

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT) Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda kontrol lokomotifine çarptı. Sabah saatlerinde Ankara YHT Garı'ndan Konya yönüne hareket eden YHT, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda henüz belirlenemeyen bir nedenle raydan çıkarak kontrol lokomotifine çarptı.

ÜST GEÇİT TRENİN ÜSTÜNE ÇÖKTÜ'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, yüksek hızlı tren kazasında 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 47 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, yüksek hızlı tren kazasında 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 47 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı tren, Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde, yol kontrolünden dönen lokomotifle çarpıştı. Feci kazada 3'ü makinist, 6'sı yolcu 9 kişi hayatını kaybetti, 47 kişi de yaralandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kaza ile ilgili 3 savcı görevlendirdi ve soruşturma başlattı.

Kaza mahalline gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, incelemelerde bulunduktan sonra açıklama yaptı. Turhan, Olayla ilgili araştırma ve inceleme çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Turhan, enkaz altında kimsenin kalmadığını ifade etti.

VALİDEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin, "Ekiplerimiz hemen buraya sevk edildi. Şu an 43 yaralı var ve 4 vatandaşımızı kaybettik. Ekiplerimiz hala kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Umudumuz daha fazla ölü sayısının olmaması" ifadelerini kullandı. "Ekiplerimizin çalışması neticelenince çok daha net ve kesin rakamı paylaşacağız" diyen Şahin, "Şu anda 112, iftaiye, AFAD ekiplerimiz dört bir koldan süratle çalışıyorlar. Bulunan mevkide çalışmaların tek tek yürütülmesi gerektiği için arkadaşlar hassasiyet gösteriyorlar. Teknik incelme devam ediyor. Kazanın nedeni konusunda teknik inceleme yapıldıktan sonra arkadaşlarımız detaylı bilgiler verdiğinde sizlerle paylaşacağız" şeklinde konuştu.

Şahin'in olay yerindeki incelemesi devam ediyor.

BAKANLIK AÇIKLAMASI

Ankara- Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren'in iki vagonu, Yenimahalle ilçesindeki Marşandiz istasyonunda raydan çıkıp, üst geçide çarptı.

Kazaya ilişkin açıklama yapan Ulaştırma Bakanlığı YHT'nin kontrol lokomotifine çarptığı açıkladı. Bakanlık açıklamasında kontrol lokomotifinin yanlış rayda olduğu belirtildi.

İlgili Haberler