ANKARA YSK ÖNÜNDE  SON DURUM

ANKARA YSK ÖNÜNDE SON DURUM

CHP Ankara'yı geri mi alıyor.

YSK ÖNÜNDE TOPLANAN CHP'LİLER  DAĞILDI

Ankara'nın Çankaya İlçesi Mithatpaşa Caddesi'nde bulunan YSK binası önüden toplanan CHP'liler, oy sayımında şaibe olduğunu öne sürerek eylem yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye seçim sonuçlarını protesto eden grup, YSK binası önünde toplandı. Grup üyeleri, sloganlar atarak YSK'yı protesto etti. Bu esnada grubun arasından geçmekte olan kırmızı plakalı makam aracına gruptakiler tepki gösterdi. Bazı grup üyeleri aracı tekmeledi. Grup, yarın saat 14:00'te yeniden toplanmak için çağrı yaparak dağıldı.Göstericiler Mansur Yavaş'ın twitter hesabından yaptığı açıklama üzerine olaysız dağıldılar. Mansur Yavaş yaptığı açıklama'da şunları yazdı.

MANSUR YAVAŞ TWITTER AÇIKLAMASI

mansur.jpg

AKŞAM SAATLERİNDE OLANLAR

CHP'nin sonuçlara itiraz edeceğini açıklamasından sonra AKP cephesi de harekete geçmiş ve Melih Gökçek de sürpriz bir çıkıiş yaparak seçime itiraz edeceklerini duyurmuştu.

Ankara'da YSK önündeki protestoya katılanarın sayısı her geçen dakika artıyor. Ankara kulislerinde itirazlar üzerine tespit edilen usulsüzlüklerden dolayı onbinlerce oy iptal edilmiş durumda. CHP'li Aday Mansur Yavaş'ın seçimi bu sonuçla aldığı konuşuluyor. YSK'nın bir an önce seçimin galibi olarak Mansur Yavaş'ı ilan etmesi için bekliyorlar.

Ankara'daki seçimlerde Mansur Yavaş oyların çalındığı iddialarını ortaya atmış ve CHP'nin oylarının yoğun olduğu bölgedeki oyların seçim sonuçlarına yansıtılmadığını ileri sürmüştü. Sosyal medyada dolaşan çok sayıda belgenin sandık sonuçları tutanağında HDP ye yazıldığı görülüyor.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

CHP ANTALYA İTİRAZINDA GELİŞME

Öte yandan CHP'nin Antalya seçim sonuçlarına yaptığı itiraz üzerine il örgütünce yürütülen çalışamalrda iyi haberler geldiği konuşuluyor. Twitter'de CHP Haber adlı popüler saya gecenin sonlarına doğru paylaştığı bir tweet'de şu mesajı gönderdi.

 

antalya.jpg

 

MELİH GÖKÇEK'DE İTİRAZA HAZIRLANIYOR

20 yıldır Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı AKP'li Melih Gökçek, kentte 90 binden fazla oyun iptal edildiğini ve bunun üç puan anlamına geldiğini ifade etti. Al jazeria'nın AA ya dayandırdığı haberinde verdiğine göre, Oy sayımı sırasında yüzde 50 oy alacağını söyleyen Gökçek, "Bizim tespitimize göre 70 bin oy bize ait olan oy. Biz de itiraz ediyoruz, biz de hakkımızı almak için o iptal edilen sandıklardan geri alacağız, inşallah arayı da açacağız" dedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre Ankara'yı beşinci kez kazanan Gökçek, sonuçları alınca belediye binasında partililer ve çalışanlar tarafından karşılandı.

Melih Gökçek burada son siyasi gelişmelere ve Hükümet-Cemaat arasında süren kavgaya da üstü kapalı değindi, "Allah Başbakanımıza güç versin, Allah devletimizin içindeki fitneyi fesatı bitirsin, bize düşmanlık eden beynelmilel güçlere de inşallah akıl versin ve Türkiye Cumhuriyeti o eski Osmanlı'nın ruhuyla tekrar dirilsin inşallah" dedi. Gökçek, şöyle devam etti:


"Biz dostluğu, yol arkadaşlığını da unutmayız, hainlik yapanı da unutmayız. Daha önce dedim ki 'Tezgah yapacaklar, son ana kadar bizi mağlup gösterecekler, insanları sokağa dökecekler' ve bire bir bunları yaptılar. 7 düvel birleşti, Allah'a hamdolsun güçleri yetmedi. Dışarıdan beynelmilel güçler. Özellikle İstanbul'daki baronlar ve bu baronlarla birlikte içerideki iş birlikçileri, hepsi bir araya geldiler. Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü karşısında, Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin gücü sayesinde mağlup oldular. Bu zafer Allah'ın yardımı ve milletimizin gücü sayesinde oldu. Milletimize teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunuyoruz."

Melih Gökçek'in zaferini partililer meşale yakarak ve konfetilerle kutladı. Gökçek'in konuşması sonrasında da balonlar uçurulup havai fişek atıldı.

CHP'de hareketlilik

Öte yandan Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından CHP'de sessiz hareketlilik sürüyor. CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mansur Yavaş seçim sonuçlarına itiraz edeceklerini duyurdu.

Yavaş Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ankara’da seçmenin iradesinin sonuca yansımadığını savundu. 

Yavaş ve ekibi gün boyunca sandık tutanaklarıyla Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerini karşılaştırarak, itiraz dilekçesi hazırlamaya karar verdi. Mansur Yavaş öğle saatlerinde de CHP Genel Merkezi'ndeydi.

Gökçek saat 06.15'te duyurdu

Ankara'daki mücadele sabah saatlerine kadar çekişmeli devam etmişti. AK Parti adayı Melih Gökçek pazartesi sabahı 6.15'te seçimi 30 bin oy farkla kazandığını söyledi.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Ankara Büyüşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti yüzde 44,7, CHP ise yüzde 43,8 oy aldı.

Gökçek açıklamasında, “CHP’nin adayı televizyon televizyon gezip seçimi kazandığını iddia etti. Bazıları milleti sokağa dökmek için CHP’yi kazanmış gibi gösterdiler ve başarılı oldular” demişti.

Yavaş ise, Twitter hesabından yaptığı duyuruda Ankara’da sonuçların belli olmasının bu kadar zaman almasını da skandal olarak nitelemişti.

İŞTE KAYIP TUTANAKLARDAN BİRİ

Sosyal medya aracılığı ile sürekli tutanak numaraları yayınlanıyor. İşte aranan tutanaklardan biri

bkffis_cuaa1-sk.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı