ANKARA VE İSTANBUL'A KAR UYARISI

ANKARA VE İSTANBUL'A KAR UYARISI

Ankara'ya yağan her kar ya da sağanak yağmurda kayak pistine dönene yollar ve su dolan alt geçitler için Twitter hesabından "Afad vurdu " açıklaması yapan Melih gökçek'in bu sınavı nasıl vereceği konuşuluyor

Her kar yağdığında yolları kayak pistine dönen Ankara'da yarın aynı sorunlar yaşanacak mı?  Ankara'nın Büyükşehir belediye başkanı Melih Gökçek'inTwitter'den idare ettiği Ankara Belediyesi bakalım yarın meydana gelecek kar krizini nasıl atlatacak. Sosyal medyada konuya ilişkin espiriler şimdiden başladı. İşte Ankara'yı bekleyen kar gecesinin ayrıntıları

ANKARA'DA TÜM GECE YAPACAK

"Ankara'da bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini artıracak kar yağışının gece boyunca devam edeceği ve yarın (Perşembe) Sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Ankara şehir merkezinde yükseltiye bağlı olarak 5-10 cm, kırsal kesimlerde ve yüksek bölgelerde 10-20 cm kar örtüsü yüksekliği oluşturması bekleniyor. Vatandaşların ve ilgililerin ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir."

İSTANBUL YARINA DİKKAT

İstanbul'da beklenen kar yağışına hakkında açıklamalarda bulunan Meteoroloji uzmanları, yarından itibaren başlayacağı tahmin edilen yağışın cumartesi gününe kadar aralıklarla etkili olacağını belirtti. Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 10, şehir merkezinde 3-7 santim arasında olacağını belirten Köse, şiddetli rüzgara karşı İstanbulluları uyardı.

DOĞU AKDENİZ'DE ETKİ ALTINDA

Meteoroloji Adana 6. Bölge Müdürlüğü, bu geceden itibaren Doğu Akdeniz'de saatteki hızı yer yer 90 kilometreye ulaşacak kuvvetli fırtına beklendiğini bildirerek, denizcileri uyardı.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Doğu Akdeniz’de rüzgarın 29 Aralık 2016 Perşembe günü ilk saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden saatteki hızı 75 kilometreye ulaşacak şekilde 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, yer yer saatteki hızı 90 kilometreye kadar çıkabilecek 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

1034_16-001.jpg

DENİZCİLER UYARILDI

Kuvvetli fırtınanın yarın öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji yetkilileri, denizlerde oluşacak kuvvetli fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar olacağını belirterek, denizcileri ve ilgilileri uyararak, gerekli önlemlerin alınmasını istediler.

dedi.

twitter-009.jpg

face-begen.png

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı