Ankara Ticaret Odası başkan vekiline saldırı

Ankara Ticaret Odası başkan vekiline saldırı

Her adımı skandal olan Eski Ankara Büyükşehir belediye başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in adaylığını açıkladığı Ankara Ticaret odası seçimlerinde başkan vekili Mustafa Deryal'e saldırı gerekleştirildi.

Ankara Ticaret Odası Başkanvekili ve skandalları ile ünlü eski Ankara Büyükşehir belediye başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in rakibi Mustafa Deryal'a ATO'ya gelen bir gurup tarafından saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası Başkanvekili Deryal'ın hastaneye kaldırıldığı ve olay yerinde başka yaralıların olduğu haberleri geliyor.

AJANSLAR; BÜYÜK KAVGA ÇIKTI

ATO binasında düzenlenen komite ve meclis üyelikleri seçiminde ismi belirlenmeyen şahıslar tarafından saldırı gerçekleştirildi.

İddiaya göre, binanın hemen girişinde gerçekleşen olayda ATO Başkan Vekili Mustafa Deryal’ın burnu kırıldı. 
POLİS MEMURU HASTANEYE KALDIRILDI

Deryal ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ayrıca olayda bir polis memuru da fenalaştı. Fenalaşan polis memuru, ambulansta yapılan ilk müdahale sonrası hastaneye kaldırıldı.

OSMAN GÖKÇEK ADAY OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

Ayrıca olay yerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi intikal etti.

ATO'da istifaların ardından başkanlık için Osman Gökçek adaylığını açıklarken, karşısına da ATO Meclis üyesi Mustafa Deryal'in rakip olarak çıkacağı belirtiliyordu.

Yaşanan saldırının seçimlerle alakalı olup olmadığı henüz netlik kazanmadı.

MUSTAFA DERYAL KİMDİR?

Meslek Grubu : 45-BOYA SATICILARI VE İMALATÇILARI MESLEK KOMİTESİ
Firma Unvanı : KARDELEN BOYA VE KİMYA SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Firma Adresi : Ankara 2.3. Organize Sanayi Bölgesi 100504 Ada 1 Parsel 2036. Cadde No:7 Sincan/Ankara
NACE Açıklama : 20.30.13-Diğer boya vernik ve ilgili ürünlerin imalatı (renk ayarlayıcılar, matbaa mürekkepleri solventler, incelticiler(tiner))
ATO TARİHÇESİ

Ankara Ticaret Odası (kısaca ATO), Ankara'da etkinlikte bulunan ticari kurum ve kişilerin ticari işlemlerini düzenlemek, kayıt altında tutmak ve bu işletmelere ait sicillerin tutulduğu kurumdur. Mayıs 1923'de kurulan ATO'nun Yönetim Kurulu Başkanlığını 1997 yılından beri sürdüren Sinan Aygün, bu görevini 2011 yılında Salih Bezci'ye bırakmıştır. Oda Meclisi Başkanlığını da 1999'dan beri Nurettin Gürgür yapmaktadır.

Bugün ticari faaliyetlerle uğraşan Ankara esnafını farklı şekillerde destekleyen, çevredeki ilgili sistemleri takip eden, üyenin mesleğine uygun olarak ilerlemesini düzenleyen ve problemlere çözüm üretmeye çalışan 125 bin personelin üyesi olduğu kuruluştur. 
Danışman ve uzman kadrolarıyla devlet ve özel sektör kuruluşlarına, üyelerine danışmanlık yapar. Araştırma raporları oluşturur,üyelerini ve toplumu bilgilendirir.

İlgili Haberler