Almanya'dan kritik Suriye açıklaması

Almanya'dan kritik Suriye açıklaması

Esat rejiminin kimyasal silah kullandığını öne sürerek dünyayı savaşın eşiğine getiren ABD Başkanı Trump'a Almanya başbakanı Merkel'den şok edecek bir açıklama geldi.

Trump'ın " Beyaz Miğferler " adlı sivil kuruluşun yayınladığı tartışmalı görüntüler ile Esat güçlerinin kimyasal silah kullandığı iddiası ile savaş tehditlerine başlamasına Batı Dünyasından tepklier gelmeye devam ediyor. 

AKDENİZ ISINIYOR

Rusya ile karşılıklı savaş güçlerini Akdenize gönderen ABD'nin batıya yaptığı çağrıya Fransa'nın dışında midahale hevesi yok. İngiltere Başbakanı May'in " Bakanlarımla görüşeceğim" dediği ABD'ye savaş desteği kararsızlığına Almanya'da katıldı. 

ALMANYA KESİN KONUŞTU

Almanya Başbakanı Merkel yaptığı açıklamada Suriye'ye müdahale içerisinde yer almayacaklarını duyurdu. Öte yandan. Trump'ın estirdiği savaş rüzgarları konusunda Esad'ın kimyasal silah kullandığına ilişkin dünya daha çok kanıt görmek istiyor. Diplomatik gözlemciler Trump'ın bu çıkışına çok fazla destek alamayacağı görüşünde. İşte Merkel'in son dakika açıklamasına ilişkin ayrıntılar.

MERKEL'DEN TRUMP'A ŞOK

Kimyasal silah kullandığı iddia edilen Suriye'ye askeri müdahale dünyanın gündeminde. ABD ile Rusya'dan peş peşe açıklamalar gelirken Almanya Başbakanı Merkel de son dakika bir açıklama yaparak "Almanya Suriye'ye olası bir müdahalede yer almayacak" dedi.

HİÇ BİR SALDIRIYA KATILMAYACAĞIZ

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, "Almanya hiçbir hava saldırısına katılmayacak" dedi.

İlgili Haberler